December 31, 2010

ThRouGh ThE YeaRs

Specially dedicated to those
 who are very dear to me..


video


I can't remember when you weren't there
When I didn't care for anyone but you
I swear we've been through everything there is
Can't imagine anything we've missed
Can't imagine anything the two of us can't do

Through the years
You've never let me down
You turned my life around
The sweetest days I've found
I've found with you
Through the years
I've never been afraid
I've loved the life we've made
And I'm so glad I stayed
Right here with you
Through the years

I can't remember what I used to do
Who I trusted whom, I listened to before
I swear you've taught me everything I know
Can't imagine needing someone so
But through the years it seems to me
I need you more and more

Through the years
Through all the good and bad
I knew how much we had
I've always been so glad
To be with you
Through the years
It's better everyday
You've kissed my tears away
As long as it's okay
I'll stay with you
Through the years

Through the years
When everything went wrong
Together we were strong
I know that I belong
Right here with you
Through the years
I never had a doubt
We'd always work things out
I've learned what life's about
By loving you
Through the years

Through the years
You've never let me down
You turned my life around
The sweetest days I've found
I've found with you
Through the years
It's better everyday
You've kissed my tears away
As long as it's okay
I'll stay with you
Through the years
*
*
*
*

Love you all my friends!!
May the Almighty Allah's mercy and blessings 
be with us on throughout the years ahead.
May He turn all our noble thoughts, wishes and desires
into reality
May He also endow us with a happy,healthy
and a fruitful life as He guides us on the path
that He wishes us to travel upon..
Insyaallah.
Welcome 2011




WaLHaSiL BaLiK AsaL

Salam..
Hari ini merupakan hari terakhir kita berada di tahun 2010 .
seperti yang dah diketahui umum, hari ini juga cuti umum.
WC hanya duk rumah jer..
tak kisah pun sebab duk rumah best jugak!

Dua orang anak dah balik kolej,
jadi walhasil balik asal la.
tinggal 3 orang lagi kat rumah.


Alisa,Arina,Amira

Tengahari tadi WC pegi rumah mak,
ambik anak yang tidur rumah dia
mak kan tinggal sorang jadi anak2 bergilir
teman dia malam2.
begitula tiap2 malam sejak 7 tahun yang lalu.
Dari dorang kecik sampai sekarang.

On the way pegi rumah mak
sempat juga WC ambik gambar
kat tepi sungai dekat dengan rumah dia.
Hujan yang turun sejak kelmarin dulu
menyebabkan air sungai penuh dan melimpah,
tapi jalan masih boleh dilalui lagi..

kat sini la jumpa ular dulu

di sinilah juga WC reverse keta selama 20 minit tgh2 malam
sebab jalan dipenuhi air tak boleh dilalui

Waktu ni hujan masih lagi berlarutan kdg2 lebat .
Hujan2 begini juga mulut terasa nak makan..
tapi bosan la makan nasi.
WC teringin makan maggi hehe..
so ni dia maggi yang baru siap dimasak cepat dimakan!
Jom!!!

tiba2 ku rasa teringin..

December 30, 2010

UnBrEaK My HeaRT

Never break 4 things in life:

"Trust"
"Promise"
"Relationship"
"Heart"
^
^
'Cause when they break, 
they don't make much noise but it hurts... a lot. 


-the Best Life Quotes-

JaDuaL HaRi InI

Got up very early 
this morning
fetched my daughter
at mak's house..
fed my cat
prepared breakfast..
hubby went out
for a meeting
sent two daughters to school
for registration
there goes my RM300

waited in the car..
45 minutes!
waaa..very sleepy lah!
dozed off for 10 minutes..
went home,

still sleepy..
need to cook lunch afterwards..
mak asked me to accompany her
to buy something later today..
okay!
need to go to the hospital also
to visit my cousin who
was warded,
she had a miscarriage..pity her

need to prepare
sambal bilis pedas
for my daughter 
to bring back to college.
then,
send her off
to the bus station
tonight..

well..
still got time
before noon..
wanna take a nap..
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

from google..

AkTiViTi HaRi InI

Aktiviti hari ini..

Masak breakfast,
kemas rumah
pergi pasar dgn suami.
Beli ikan-
ikan kembung,ikan selayang,ikan selar kuning
ikan kering, sayur..
hantar ikan rumah mak

Masak tuk lunch pulak..
bakar ikan, masak sup ..
goreng ikan kering
ada tamu nak datang petang..
goreng mihun,
goreng keropok keping
goreng keropok lekor
masak puding..

Sebelum tetamu sampai,
bergegas ke restoran
4km dari rumah
untuk merai
kawan yang akan
bertukar ke sekolah lain..

selesai makan anak
telefon tamu dah sampai
bergegas balik ke rumah
Layan tamu sampai maghrib..

kemas pinggan mangkuk
untuk hidangan tetamu tadi,,
pukul 8.00 layan bola
piala suzuki
yeay!

Lepas tengok bola
semua 
ke stesen bas untuk
antar si abang nek bas
balik kolej di utara ..
malam besok sorang
lagi nek bas ke selatan

sampai rumah pukul
11.30 pm
layan blog....
jap lagi,
zzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzz

pinjam google

nite2!!

December 29, 2010

YeaH!!!!! MalaySia JuaRa!!!!!!

MALAYSIA JUARA  KALI PERTAMA 
 PIALA  SUZUKI AFF 2010!!!
MENEWASKAN INDONESIA 
SECARA AGREGAT 4-2..
SYABAS MLAYSIA!!
RAKYAT MALAYSIA BERBANGGA 
DENGAN SKUAD HARIMAU..

GoLLLLLLLLL!!! 1-0..maLaySia Di dEpaN!!

GoLLLLLLL!
Sekarang Malaysia telah pun menjaringkan 1 gol..
Apakah Malaysia akan muncul JUARA Piala Suzuki???
YeaH!!!!
Malaysia BOLEH!!!

December 28, 2010

SMiLE!! SaY CheeSe...

 Salam dear friends!!
             
                  image from google
                  
             Use your smile to change the world; 
               don't let the world change your smile. 

     so,
     don't forget to 
     S.M.I.L.E

SMILE..like her (my niece)

or

SMILE...like him (my nephew)


but...wait!!
do you know that,
the best part is....




CaNTiK TaK 3 BeRaDiK Ni?

Salam..
Semalam, sewaktu WC keluar ngan suami,
kami jumpa benda nih..
cantik tak 3 beradik ni? 




Siap ada penutup.
Diperbuat daripada rotan.
Sebenarnya dah lama cari benda macam ni untuk menyelesaikan masalah
nak letak kain baju atau pakaian yang dah dipakai tapi tak nak basuh lagi.
Dengan adanya benda ni, boleh sumbat je pakaian2 tu.
Tutup! Selesai masalah kan?
Takdelah semak mata memandang.bilik pun tak nampak bersepah..

December 27, 2010

AwArD :GooD FriEnDs ArE ALwaYs CloSe To ThE HeArT

Salam.
Hari ni WC agak busy..Malam baru dapat jenguk blog ni..
Oh ya, hari ni juga WC dapat satu lagi award..comey tau? 
Hah! Good Friends Are Always Close To The Heart Award.
Thank you Siti  Safiyyah Salihah
You will always be close to my heart,
 for sure.



Ada tag, ada la soalan..jom layan!

APAKAH NAMA PENA YANG SESUAI DIBERIKAN KEPADA SITI?
Ermmm...Camane dengan SitiSafee?? Ok tak? Safi kan singkatan nama Safiyyah tukar ejaan jadi Safee. Lagi pun.. hehehe..

APA PERUBAHAN YANG ANDA RASA PERLU UNTUK BLOG INI?
Rasanya dah ok .. sebab Siti pun baru wat facelift kan? Dah cantik.

APAKAH KOMEN ANDA TENTANG BLOG INI?
Blog Siti menarik! tertarik! entri2nya ada ummpph! sebab tuannya pun best dan peramah+kelakar+tak kedekut ilmu..

TAG 10 ORANG


Kepada kawan2 yang kena tag kat atas ni  sila ambik 
award tu ya, ikhlas dari WC. 
Kalau tak sempat jawab soalan pun takpe..
tak kisah pun tapi award tu kena amik tau!
Kawan2 yang lain pun semua kawan baik WC jugak ya 
cuma tak dpt nak tag bnyk2 kat sini..
Kalau yang dah kena tag untuk award
yang sama, tak pe lah.
Wsalam...


December 26, 2010

GOLLLLLLLL..LaGI!!

Golllllllllllllllllllllllllll...... lagi!!
hehe... excited nih!
Malaysia 3- Indonesia 0
Cantiklah!!
Nak gol lagi!

SaYa BLoGGeR TeReNGGaNu

Salam..
Nampaknya WC juga tidak mahu ketinggalan
 untuk menyertai  Kategori Sahabat Blogger (BPM). 
Yess! saya blogger Terengganu. 

Kepada  yang belum mengenali saya, entah kali keberapa dah
saya mengintroduce diri saya disini, tapi tak kisah la ya.
 Dikenali sebagai 
Whitecappuccino atau WC  
Status..sudah berkahwin ya. 
Boleh contact saya melalui email whitecappuccino5@gmail.com.
Bermustautin di daerah Besut, tempat tinggal? rumah sendiri ler di Jerteh.

Banyak tau tempat2 yang menarik di daerah WC, antaranya:-

Pulau Perhentian (pinjam google ek)


Air Terjun Lata Tembakah
Mercu tanda bandar Jerteh Masjid  Hadhari
(semasa banjir 2009)

dan banyak lagi tempat2 lain tapi tak larat nak
masukkan semuanya kat sini. 

500 BLoG

BEN ASHAARI

Bila saje nampak banner kat atas semua tentu tahu
yang En Ben Ashaari menganjurkan segmen untuk bloggers kan?
Ya, kali ni Segmen 500 BLOG..
Join jugak lah!

TULISKAN SERBA SEDIKIT MENGENAI ANDA DAN TUJUAN JADI BLOGGER.

Saya seorang isteri,ibu dan penjawat awam..suka kopi dan bunga..gemar 
juga membaca novel. Tujuan berblog sekadar memenuhi masa yang terluang di samping berpeluang berjumpa dengan kawan2 bloggers dari pelbagai lapisan umur..terlalu baru dalam dunia blog namun gembira berpeluang berada di sini.

YoU TaKe A PiEcE Of Me WiTh YoU

Oldies but goodies..
just wanna share one of
 my favorite songs by
 Paul Young..
1985..I was a sophomore

video


Everytime You Go Away 


Hey, if we can't solve any problems
Then why do we lose so many tears?
Oh, so you go again
When the leading man appears
Always the same theme
Can't you see
We've got ev'rything going on and on and on

(Chorus:)
Ev'rytime you go away
You take a piece of me with you
Ev'rytime you go away
You take a piece of me with you

Go on and go free
Maybe you're too close to see
I can feel your body move
Doesn't mean that much to me
I can't go on
Singing the same theme
'Cause can't you see
We've got ev'rything going on and on and on

(Repeat chorus)

I can't go on
Singing the same theme
'Cause, baby, can't you see
We've got ev'rything going on and on and on 

December 25, 2010

NILaI CiNTaMu..Eh!

Uit! cam best jer tengok tajuk entri nih..
sajer nak capture attention..bikin gempak sikit..
Bukan apa pun, cuma nak citer 
pasal anak bujang WC nan sorang ni.

Hari Khamis lepas genap sebulan Aiman bekerja di kedai komputer.
Dia sibuk sangat nak kerja cuti sem ni.
Katanya nak merasa dapat duit hasil titik peluh sendiri.
Dapat kerja sebulan pun jadi laa.
Tugas dia format pc dan laptop..sekali sekala hantar
 barangan komputer ke tempat2 berkenaan.

Hari ni dia dapat gaji!
Takder la banyak..RM500 jer.
Tapi bagi dia banyak la tu..
Suka bukan main!

gambar ni pinjam kat google
Mungkin pada kita yang bekerja dapat gaji ribu2 sebulan,
mengatakan apalah sangat nilai duit sebanyak itu kan?
Tapi kepada budak yang baru pertama kali
merasa pegang duit hasil dari titik peluh sendiri,
RM500 begitu besar nilainya..
Sekurang2nya selepas ini 
dia mungkin lebih menghargai penat lelah mama dan 
papanya yang bekerja untuk 
memenuhi segala
 keperluan 
mereka.

AppReCiATe EveRYThiNG


video
ohh , love this song a lot



Appreciate those who have hurt you,
 because they strengthen your heart
Appreciate those who deceive you, 
because they improve your wisdom
Appreciate those who slander against you, 
because they improve your personality
Appreciate those who whip you
 because they arouse your will to fight
Appreciate those who abandon you, 
because they teach you independence
Appreciate those who make you stumble, 
because they strengthen your legs
Appreciate those who denounce you, 
because they remind you of your shortcomings


*The Best Life Quotes*

JoM SeRTaI BLoGLiST SiTi SaFFiYaH!

Pengumuman! pengumuman!
Siapa yang punya anak..
Tolong aku kasihani aku!
OOppsss! tersasul pulak nyanyi lagu Waliband!..hehe

Kepada rakan2 semua!!
Mari kita sama2 memeriahkan lagi
dunia blog dengan menyertai

BERMINAT?
Sila baca SINI ya..

Sampai pulak bahagian menjawab soalan..

DARI MANA ANDA KENAL BLOG SITI SAFIYYAH
Tentulah dari sini (dunia blog) ..bila siti mula komen entri WC 
dan tanya nama..terus follow

APA YANG BEST TENTANG BLOG SITI SAFIYYAH 
YANG PATUT DIKEKALKAN..
Gaya penulisan entry Siti yang  menarik  serta diselitkan "sense of humour"

APA YANG PALING TAK BEST TENTANG BLOG SITI SAFIYYAH 
YANG PATUT DIPERBAIKI
Setakat ni best belaka..

UCAPAN KORANG BUAT TUAN PUNYA BLOG SITI SAFIYYAH
Semuga Siti akan terus mencapai segala impian Siti.,  ceria2 selalu ya!

December 24, 2010

KeTuA Ku..

Salam..
Lewat pagi tadi WC berada di bilik penyerahan slip keputusan PMR bersama kawan2 yang lain. Sambil berbual dengan mereka, sempat la juga melihat telatah pelajar2 yang sedang mengambil keputusan.  

Kebetulan waktu tu, pengetua kami masuk bersama seorang makcik yang nak mengambil result anak dia. Hairan juga mengapa pengetua bersama dia sewaktu nak bayar hutang sebelum ambil slip PMR...

Belum sempat tanya, pengetua pun bercerita kepada kami, yang anak makcik tu berhutang (macam2 yuran) lebih RM200. Memang kalau pelajar masih berhutang, mereka tidak boleh ambil result sehinggalah hutang dijelaskan terlebih dahulu.  Makcik tu mohon pada pengetua untuk bayar separuh dahulu bagi membolehkan dia  mengambil result anaknya tadi, kemudian separuh lagi dia  akan bayar tahun depan..

Pengetua jelaskan pada makcik tu yang perkara begitu belum pernah dibuat sebelum ini, kalau tak lunas hutang memang tak boleh bagi. Dia merayu lagi. Akhirnya pengetua kata,"tambahla RM50 lagi, jadi RM150, yang selebihnya saya tolong bayar dahulu..kira makcik bayar kat saya nanti". 

Kawan WC pun cakap kat pengetua, nanti ada lagi orang lain yang buat macam ni, suruh pengetua bayar dulu. Pengetua balas, " Saya bagitau dia jgn bagitau orang lain pulak".  

P/S: Dalam sejarah sekolah WC belum pernah ada pelajar yang dapat 10A SPM sebelum tahun 2009, paling tinggi pun 9A. Jadi tahun lepas dia janji kepada pelajar sape yang dapat 10A dia akan bagi RM1000( duit dia sendiri bukan duit sekolah). Jadi  SPM 2009, seorang pelajar berjaya mendapat 10A.  Pelajar tersebut  dapat la hadiah seperti yang dijanjikan... Tahun ni dia janji macam tu jugak. 

December 23, 2010

SeGmeN JoM BeRKeNaLaN

Salam..
Kali ini WC  join  lagi segmen "Jom  Berkenalan" tapi yang dianjurkan pertama kalinya oleh cikgu Akim atau blognya, Catatan LoQman HaKiM.. Ini semua kerja Siti Saffiyah Salihah yang mengetag..tapi dont worry, be happy siti coz this time ciknor buat ek..

Ok..jom tengok apa pulak soalan yang perlu dijawab..





APAKAH STATUS ANDA
Berkahwin 

CERITAKAN TENTANG DIRI ANDA
Dikenali dgn nama whitecappuccino/WC/ciknor disini..nama sebenar ada Noor kat depan.  Isteri kepada suami saya dan ibu kepada 5 orang anak
 remaja (13-21 tahun-dah veteran :))..
Kerja? mengajar anak2 remaja juga. Sebab tu suka berkawan
 dengan anak2 remaja kot. (banyak lak remaja!)

CERITAKAN TENTANG BLOG ANDA
Blog ini memang simple, nama lagi simple@wonderful,
 tak reti nak buat canggih2 cam blog2 kat sini.
 Banyak lagi kena belajar .
Lebih kepada blog peribadi sebab kebanyakan entri ditulis adalah
 berdasarkan pengalaman yang pernah dialami oleh WC dan orang2 
sekeliling WC. Kadang2  apa saja  yang terlintas di fikiran dan rasa nak
 kongsi, taip ajelah..

APA PANDANGAN ANDA TENTANG DUNIA BLOG
Satu platfom/tempat  yang baik untuk berkongsi pandangan, cerita, tips dan informasi. Sangat bermanfaat jika dikendalikan dengan tujuan yang baik. 

NASIHAT ANDA KEPADA RAKAN2 YANG BARU NAK BUAT BLOG
Buat la cepat2 ya..seronok!! antara yang best ialah dapat kawan baru!

NYATAKAN KEUNIKAN YANG TERDAPAT PADA BLOG ANDA
Apa yang unik ya? kopi putih  ?Bunga bleh menyanyi?  
Anda boleh tolong jawab bagi pihak WC?

SAMPAI BILAKAH ANDA AKAN MENULIS BLOG DAN  IMPIAN ANDA DALAM DUNIA BLOG
Insyaallah akan terus menulis selagi jari  jemari ni terdaya menekan keyboard. Impian WC tak delah tinggi sangat, sekadar dikenali oleh rakan2 disini kerana berblog pun hanya untuk suka2 dan memenuhi masa yang terluang.

AKHIR SEKALI, NAK TAG...


JANGAN MARE YER YG KENA TAG.
TERIMA KASIHHHH!


SiMPLe LeTTeRs,YeT So..

Life- 4 simple letters, yet so complicated 
Love- 4 simple letters, yet so confusing 
Destiny- 7 simple letters, yet so unpredictable 
Feelings- 8 simple letters, yet so unexplainable 
Words- 5 simple letters, yet there aren't enough to express 
Regrets- 6 simple letters, yet they never seem to disappear 
Silence- 7 simple letters, yet it can be so loud 
Time- 4 simple letters, yet there is never enough 
Sadness- 7 simple letters, yet it lingers everywhere 
Pain- 4 simple letters, yet it takes so long to heal 
Mistakes- 8 simple letters, yet they can never be erased 
Beauty- 6 simple letters, yet so hard to see 


-The Best Life Quotes-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...