January 18, 2011

BLoG AKu, BuKaN PriVaSi LaGi

Salam
Sebenarnya dah lama WC nak melunaskan hutang ini cuma 
tak berkesempatan.
Kebetulan malam ni tuanpunya blog tu jemput lagi join segmen dia..
Ok Shaofie, tertunailah sudah hasrat WC nak melunaskan hutang ini.

Jom kawan2 ! marilah kita sama2 memeriahkan lagi blog Shaofie dengan
menyertai segmen beliau yang bertajuk
"Blog Aku, Bukan Privasi Lagi"

Untuk mengetahui syarat2
dan terma,
sila klik banner 
di bawah
ini 
ya


Describe blog anda 
Blog simple@wonderful tersangat la simple ya,
lebih kepada blog personal yang berkisar tentang kisah dan 
pengalaman tuan belog sendiri.

Tag untuk

ok..beres!

LooKinG AT ThE BRiGhT SiDe

I Am Thankful...
I can walk.
There are those who have never taken their first step.
I Am Thankful...
I can see the beauty all around me.
There are those whose world is always dark.
I Am Thankful...
I can hear music playing.
There are those whose entire life has been spent in silence.
I Am Thankful...
My heart can be broken.
There are those who are so hardened they cannot be touched.
I Am Thankful...
I can move about freely and express my beliefs.
There are those who live in constant fear.
I Am Thankful...
I have been loved.
There are those for whom no one has ever cared.
I Am Thankful...
I can work.
There are those who have to depend on others
 for even their most basic needs.
I Am Thankful...
For the opportunity to help others.
There are those who have not been so abundantly blessed as I. 

*
*
*
Many times in life, we forget about the simple things 
we should be thankful for. 
Thank you Allah.

**Inspirational Quotes**

January 17, 2011

DiA DaTanG LaGi

Dia 
datang lagi!
ni yang buat aku
tak tahan 
segala aktiviti aku,
terganggu
semua gara-gara dia!
geram! 
benci!
pergi la jauh-jauh!
kenapa kau mesti datang?
panas sikit,
kau terus menyapa
ada jer kerja,
kau mesti menjengah
tak boleh ke 
kau 
duduk diam-diam?
Tolong 
jangan ganggu 
boleh tak???
Hidup aku
jadi
haru,
semuanya
sebab kau!
sebab

KAU!!

*

*

*

*


SAKIT KEPALAAAAA!





BeLieVe IT oR NoT?

It's a long road....(Google image)

This is a story about a taxi driver's long wait for a passenger. On September 20 1887, a wealthy Englishman by the name of Lord Draggs, took a taxi to see his new yacht at a pier in Brighton, England.  He told the taxi driver to wait for him while he took his yacht for a trial run.  He said he would be back that afternoon.

The taxi driver, Martin Holloway, waited all afternoon but there was no sign of Draggs.  Holloway went home and returned bright and early the next day.  Days stretched into weeks, and weeks into months and Martin Holloway still waiting turning down other people who wanted to hire him.

Finally, on May 12 1889, after 599 days, Lord Draggs returned.  He explained that he had planned to return that afternoon but once he went aboard, he decided to take a trip around the world.

His taxi fare came to almost £1990 (which is about RM8360).  Lord Draggs quickly paid up!.


Adapted from: an old book.

For every promise, there is price to pay.  ~Jim Rohn

January 16, 2011

BaYI LeMaS, IBu LeKa MaiN FaCeBooK

Salam
Perhatian ibu-ibu yang tengah layan Facebook (twitter, blog atau apa2 yang sewaktu dengannya) tu, ingat tak baby anda letak kat mana??? Mana la tahu kot terlupa anda ada baby..

Petikan dari Mingguan Malaysia, Ahad 16 Jan 2011, muka surat 1.

Bayi lemas, ibu leka main 'Facebook'

Denver, 15 Jan. - Seorang wanita yang melaporkan bayinya yang berusia 13 bulan mati lemas semasa dia leka bermain permainan dalam 'facebook' didakwa atas kesalahan menyebabkan kematian di mahkamah di sini semalam.

Shannon Johnson, 34 tahun, dari Colorado mengaku meletakkan bayi lelakinya itu  dalam kolam mandi dan kemudian ke bilik lain untuk bermain 'Cafe World' dalam 'Facebook'. Apabila tidak mendengar apa-apa bunyi selepas 10 minit, Johnson  menemui bayinya dengan mukanya tertangkup di dalam air dan kemudian  dia   menghubungi talian kecemasan, 911.

Bayi itu dibawa ke hospital menggunakan helikopter tetapi diisytiharkan meninggal dunia kerana lemas. - Reuters.

RoaD To SuCCeSS

                                     image from google


The road to success is not a straight one.
There is a curve called
FAILURE,
A loop called
CONFUSION,
Speed bumps called
FRIENDS,
Red lights called
ENEMIES,
Caution lights called
FAMILY,
You will have flats called JOBS,
But if you have a spare called DETERMINATION,
An engine called PERSERVERANCE,
Insurance called FAITH,
A driver (that's YOU),
You will make it to a place called SUCCESS.

Insyaallah!



*anonymous*


There is no shortcut to success
and even if you find one,
it won't last long.



January 15, 2011

SaYa YanG MeNuRuT PeRiNTaH

Salam..
Alhamdulillah, setelah sekerat hari saya duk depan lappy
menyiapkan kerja yang perlu disiapkan untuk esok, 
akhirnya langsai jugak!
Tension tau kalau tak siap..
At least, legaaa sekejap.
Malam ni ada lagi  tapi tak de la banyak sangat.

Minggu depan selain rutin mengajar biasa,
Saya akan mula sibuk dengan beberapa tugasan lagi.
Sementara itu, kerja2 pemindahan barang dan buku2
dari bilik SAL (Self Access Learning) perlu dilakukan segera.


pinjam dari google


Bilik SAL terpaksa dipindahkan ke bilik lain berdekatan
dengan blok pentadbiran supaya penggunaan dapat dimaksimumkan.
Sebelum ni bilik tu jauh di blok hujung sekali.
Lagi pun bilik lama akan digunakan sebagai Bilik Sukan sebab ianya
berdekatan dengan padang sekolah.
Dengan adanya bilik sukan di situ, ada guru yang akan
berada di situ. 
Sekurang-kurangnya disiplin pelajar2 di blok belakang
akan lebih terkawal.

Tak dapat nak dibayangkan proses pemindahan
barang2 dan rak2 yang banyak itu,
 dah la jauh..
Yang peritnya proses mengemas juga akan mengambil masa. 
Waduh2!
Tapi nak buat macamana,
ikut je lah..
" Saya yang menurut perintah".

AkU MaHu ToPuP FREE!!


Salam..
 WC telah ditag untuk join contest oleh honeymadulebah.
Mudah aje..
Klik banner di atas untuk mengetahui
syarat-syaratnya.

WC nak tag

 Assalamualaikum dan salam sejahtera!


ThE DoNTs

Don't wait for time. Make it.
Don't wait for love. Feel it.
Don't wait for money. Earn it.
Don't wait for the path. Find it.
Don't wait for opportunity. Create it.
Don't go for less. Get the best.
Don't compare. Be unique.
Don't fight your misfortune. Transform it.
Don't avoid failure. Use it.
Don't dwell on mistake. Learn from it.
Don't back down. Go around.
Don't close your eyes. Open your mind.
Don't run for life. Embrace it.
 


..the best life quotes..

January 14, 2011

AwaRd DaRi ZiERa

Salam...

WC dapat award lagi !
Hari ni WC dapat award dari Ziera..
Tima kasih ya Ziera. 
Cantik bunga ni,
 sama cam warna bunga ros
kat header WC 


1. Apa pendapat korang tentang blog Ziera.
    Macam2 ada.

2.Dari mana korang tau tentang kewujudan blog beliau .
   Dari sini juga..ziera tinggal jejak terus WC susul ke blog dia.

3.Korang rasa apa yang perlu Ziera  tambahkan atau kurangkan kat 
pada blog beliau.
   Dah ok kut cuma header tu sedikit besar pada pendapat akak la..

4.Nasihat korang sebagai blogger kepada Ziera.
  selamat maju jaya dalam dunia blog! 

5.Tinggalkan link kat ruang komen.
  Ok! beres!


Terima kasih!!

SeRBa SeRBi CoKeLaT

Salam semua...
Hari ni WC nak share tentang 
benda-benda yang mempunyai
pertalian darah dengan cokelat yang
dari dulu hingga kini
dan selamanya
menghantui 
anak-anak WC.

Yang  masuk dalam carta sudah
semestinya..

Chocolate-flavoured Ice-cream


Orang suka strawberry punya flavour,
cokelat juga  pilihanya.

Seterusnya ialah

 Chocolate Waffles

Pernah disuruh oleh mereka
supaya WC beli "Waffle Maker"
wah3x!

Kemudian..

                                        Moist Chocolate Cake

Kalau buat kek, mesti dorang buat kek ni..
Raya ke, birthday ke, ada jamuan kat sekolah ke..
Inilah kek yg mereka pilih  
lagi pun mereka pandai buat sendiri.
WC hanya belikan bahan,
seterusnya serah saja pada mereka

Seterusnya,
Chipsmore Cookies

Kalau singgah mana2 supermarket
atau kedai, inilah biskut
yang disambar mereka..
sama juga dengan
biskut yang
berikut ini..
Oreo Cookies

tak ketinggalan juga

Oat krunch

Cereal  pulak
sudah tentulah,

cocoa crunch

Namun species cokelat yang paling
berhantu dan menghantui mereka
tak lain tak bukan ialah

Cadbury Chocolate 

Memang
Hantu cokelat!!



p/s: semua gambar2 di atas dipinjam dari google.

January 13, 2011

WhaT DoeS IT MeaN..

Standing for what you believe in, regardless of the odds against you, and the pressure that tears at your resistance,
...means


Keeping a smile on your face, when inside you feel like dying, for the sake of supporting others,
...means 


Stopping at nothing, and doing what's in your heart, you know is right,

...means
Doing more than is expected, to make another's life a little more bearable, without uttering a single complaint,
...means 


Helping a friend in need, no matter the time or effort, to the best of your ability,

....means
Giving more than you have, and expecting nothing but nothing in return,
...means



Holding your head high, and being the best you know you can be when life seems to fall apart at your feet, facing each difficulty with the confidence that time will bring you better tomorrows, and never giving up,
...means 


May Allah accepts all our deeds and forgive all our sins ..
.......Amin.


source:unknown

January 12, 2011

CaNTiK TaK NoMBoR Ni??

Salam


Today is... 
11.1.11


and my followers are exactly...222!

Followers (222) More »






Quite a NUMBER huh??

January 11, 2011

YoU BeTTeR WaTcH OuT..

Dear friends!
You better watch out ya..


Watch your thoughts; they become words.

Watch your words; they become actions.

Watch your actions; they become habits.

Watch your habits; they become character.

Watch your character; it becomes your destiny.
 



- - Frank Outlaw

January 9, 2011

TeRiMa KaSiH BeN AsHaaRi

Salam semua,
Terima kasih!
Ucapan ditujukan khas kepada
*
*
*
pinjam sat ek gambor ni?
kalau tidak kerana entri INI,
tidaklah blog WC diserbu malam tadi!
Bingung sekejap hamba bila tiba-tiba ternampak
visitors blog WC terlebih-lebih ramai dari biasa.
Rupa-rupanya tuan punya gambar di atas punya kerja!
Siapa sangka,  Whitecappuccino menjadi
BLOGGER PILIHAN MALAM MINGGU
En Ben Ashaari?
Tak pernah sedikit pun terlintas
 dalam kepala WC..

En Ben!
Perasaan WC,
"ALHAMDULILLAH"
"TERUJA" 
"SUNGGUH BERBESAR HATI"
"TERIMA KASIHHHHHHHHH"!

Ucapan TERIMA KASIH ini juga ditujukan
khusus kepada sahabat-sahabat WC yang sudi menjengah
dan" memollow" blog yang simple ini..
kepada yang meninggalkan jejak 
insyaallah WC akan membalas kunjungan kalian
secepat mungkin dan sedaya WC ya.
Kalau yg tertinggal kemungkinan ada yg WC tak dapat
nak trace kerana link tak ada..
TERIMA KASIH SEMUA..

SaMpLe Of OffiCiAL MoDeRn RePLy To OffiCiAL MoDeRn LoVe LeTTeR

Continuation of  previous entry.

Dear Adrian,

Please refer to your letter dated today.  I am pleased to inform you that I hope to accept your proposal for romance.  However, you should be informed that there are certain conditions of acceptance.  Promotional prospects are to be to my satisfaction.  However, please enlighten me as to your retirement benefits. Gratuity should be generous.  I also need to be assured that there is sufficient  security with regards to this commitment.  If there is any chance at all of retrenchment or consequent disinterest on your part, then I should receive monetary compensation according to union standards.

Due to the nature of my position, I am sure you will agree that an expense account should be arranged for my access in light of the 'VIP' I shall be entertaining.  In addition, housing and transport allowances should be in order, and nothing less than a Jaguar is to be expected. 

Please also note that there should  be no moonlighting restrictions placed on myself.  If you are still interested in the relationship, please reply on an urgent basis as other prospective lovers have sent indications of interest.  Please also note that my sister is happily engaged.

Yours perhaps,
Annie

adopted and adapted from: Laughter the best Malaysian

January 8, 2011

BeRi MeReKa PeLuAnG

Sambil  melayan blog, WC juga berkesempatan
menonton Majalah 3 di TV3.
Malam ini memaparkan kisah OKU yang bekerja di kedai dobi.
Tersentuh hati WC bila melihat kegigihan mereka bekerja .
Walau dengan keadaan mereka begitu..berkerusi roda,
mereka masih mampu berusaha untuk berdikari.
Tak seperti sesetengah mereka yang sempurna tapi malas.

Memetik cerita salah seorang daripada mereka
berkata, suatu hari sewaktu mula bekerja,
datang seorang pelanggan, bila nampak keadaan dia,
pelanggan tersebut bertanya,"boleh bersih ke pakaian saya?"
Lalu dia menjawab, "Mesin saya baru, boleh bersih".
Pelanggan tersebut membalas,"tak apalah, nanti pakaian saya tak bersih".
Dia menjawab lagi, "ok, terima kasih, lain kali datang lagi".

Memang tak dinafikan sesetengah masyarakat memandang rendah
kepada kemampuan mereka, tetapi sekiranya mereka tidak diberi peluang,
bagaimana golongan OKU akan dapat membuktikan
 kemampuan dan kebolehan mereka?
Mereka juga diajar dan dilatih sebelum dibenarkan 
melakukan kerja2 yang diamanahkan kepada mereka.
Sekurang2nya kita patut memberi sokongan
kepada golongan ini.
Mereka juga makhluk Allah seperti kita
cuma kurang bernasib baik seperti
 kita yang sempurna..



DaRiNg JuGaK SaYa!

Daring juga saya pagi tadi!
On the way balik dari rumah mak, 
malas pulak nak ikut main road, jauh la sikit.
Biasa lalu ikut jalan kampung tepi alur sungai.
Tapi alur tu melimpah kelmarin tak dapat lalu.
Since ari ni dah tak hujan tentu air dah surut.
Jadi tawakkal je la ikut situ harap2 dah boleh lalu.
Sampai jer jalan tersebut nampak
 masih ada lagi air atas jalan.
Kelihatan beberapa orang budak sedang naik motor
sambil main air.

nampak macam tak dalam tapi..
                  
sibongsu sempat posing

Malas dah nak pusing balik,
(kereta kat belakang pusing balik)
Saya terus je redah! eh! dalam juga lagi
nampak cam tak dalam.
tapi beranikan hati tekan jer minyak!
nasib baik lepas tak mati enjin kat dalam air tu!
Kalau tak tentu budak2 tu jadi mangsa tukang tolak keta!
Fuhh! lega!

Sampai jer kat rumah,
tenguk2 plat depan dah tak ada!
Sah! tercabut masa redah air tadi.
Suami cakap, kuat benar redah air sampai
tercabut plat sekeping!
Sengih jer la..
Jiran depan rumah pulak bagitau
takde kereta lagi yang lalu kut situ tadi.
padan la kereta belakang 
saya tu pusing balik hehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...