July 25, 2012

ITu SaJa YanG Dia InGaT

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Berikut ialah sebahagian dari petikan karangan seorang pelajar saya yang bertajuk "If  I were rich.."


" After buying a car, I want to buy a bungalow because I want to stay with my four wives"


"Next, I want to open a business in another country so I can have more income to support my four wives. My life will be great because I have a lot of properties and four wives."




p/s: amboiiiii!!!





July 19, 2012

SeLaMaT BerPuaSa

Selamat datang Ramadhan Al Mubarak !
 selamat menjalani ibadah puasa 
kepada seluruh umat Islam walau
di mana jua berada terutama
buat kenalan saya di sini.



sumber:FB



July 18, 2012

WoRDLeSS WeDneSDaY: PuLuT DuRiaN

Jamuan pulut durian di sekolah tadi.

durian yang dibawa oleh guru dari pokok/kebun sendiri


santan dan gula melaka
pulut
saya punya...kuah banyak, isi sikit

July 16, 2012

SeDiHnYa BiLa TenGoK

Agak lama juga takde entri baru..
sebenarnya lebih kepada tak der mood..
sebabnya.....
hati bengkek sangat2 dek sikap
manusia yang tak bertanggungjawab..


Dah berminggu sabar tapi
kesabaran akhirnya sampai tahap siling.
2 hari lepas saya rasa nak meraung!
bukan sekali , tapi 2 kali pada hari tu!


Semua berpunca dari sekor anak kambing jiran yg 
dilepaskan masuk dalam kawasan rumah saya
hinggakan segala pokok yg ditanam 
seperti cempedak, limau nipis, anak durian dan ciku tinggal batang saja.
Kambing tu cerdik, datang rumah waktu kami gi kerja dan 
waktu kami berada dalam  rumah.
Paling menyedihkan pokok2 orkid (6 pasu) saya yang galak berbunga dulu
habis rongak daunnya sampai berterabur pasu
dan tercabut  pokoknya.(orkid saya letak atas simen jer tak digantung).

Lepas beberapa kali kejadian, petang tu suami beritau jiran 
pasal kambingnya tapi selamba je dia jawab, 
"dah kurung " tak tau macamana terlepas.
(padahal hari2 terlepas konon)
Yang menambah sakit hati dan rasa nak meraung
bila malam tu sekali lagi orkid saya tunggang terbalik dan
hanya tinggal batang.
Waktu tu saya rasa nak gi campak2 jer pokok2 orkid saya tu kat depan
rumah dia tapi suami saya larang, kalau tak sure saya buat(brutal tak)?
Geramnya mereka boleh buat selamba derk  macam tak ada apa2 berlaku.
Dulu ayam2 mereka juga buat hal berak merata atas simen depan rumah saya.


Inilah rupa daun2 orkid sewaktu masih menghijau daunnya sebelum dibaham
anak kambing jiran sebelah rumah.


sewaktu berbunga ari tu..


Tengoklah rupa pokok2 ni selepas dibaham..
habis rongak daunnya
..arrrrggghhhhhh!!!

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v




siapa yang tak frust bila berlaku macam ni kan?
tak tau akan terus hidup ke tak.
sedih  :(

Kalau nak pelihara haiwan ternakan tu, pastikan
haiwan2 ini ditempatkan di kawasan
yang sepatutnya mereka berada dan
tidak menceroboh masuk ke kawasan orang.
Apa lagi memusnahkan tanaman dan harta benda orang lain.


p/s: kalau terserempak dengan anak kambing tu lagi, nak tangkap
dan tambat kat tepi pagar rumah dia
tak pun sorok dalam reban ayam ...hahaha!




July 10, 2012

DaH MuSim


2-3 hari kebelakangan ni sedikit bzzzzzzzzz
Tengok gambar dah la yer????

durian kampung dari pokok kat rumah mak
walaupun tak sama dgn D24 ke apa tu? tapi sedap!

tak sedar manggis belakang rumah dah terlebih masak
lepas kait masuk baldi, sekelip mata je dah habis

Sedang tunggu durian kat belakang rumah gugur.


menghargai pemberian student tadi..letak 
juga di sini.


Selamat berehat semoga
hari2 yg lebih indah menyambut kita
esok dan esok....


Assalamualaikum



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...