June 29, 2011

LaiN KaLi ChEcK BeTuL BeTuL

Assalamualaikum..

Harap semuanya dalam keadaan sihat walafiat. Ermmm..dah lama tak menaip rasa macam janggal la pulak..Tak tau nak start kat mana..Ok2! ari ni saya nak share kisah yang berlaku kat saya baru2 ni.

Beberapa minggu lepas saya telah ke bandar untuk membeli sesuatu . Disebabkan yang lain ada urusan masing2, saya ke bandar sendirian.  Saya singgah di sebuah kedai pakaian untuk membeli apa yang saya hajati, Setelah selesai urusan membayar di kaunter, saya tidak terus keluar, tapi meninjau2 blouse yang dijual di situ. Tiba-tiba
saya terdengar suara menegur saya,

"Kak! kak pakai baju terbalik ker?" Tegur seorang sales girl kat situ.
"Hah??? eh! yer ker?"  saya dengan sepantas kilat memeriksa blouse yang saya pakai. Alamak!! memang betul! saya pakai blouse terbalik! Macamana saya boleh tak perasan? Malunya!!!

Saya terus bergegas ke fitting room untuk "menterbalikkan" blouse saya.  Sales girl tu senyum sambil berkata ," Tadi tak perasan sangat, bila dekat baru nampak kak"

Alahai..tak pasal2 jer termalu..nasib baik saya tak pergi ke tempat lain lagi.  Lain kali sebelum ke mana-mana kena check atau perhati betul2 apa yang kita pakai supaya kejadian seperti ini tak berlaku pada kita..Kalau tak, malu jugak! 

15 comments:

Hanis MY said...

akakkkk...mesti fikir byk benda ni nasib baik dia inform pada akak...lenkali hati2 k...

whitecappuccino said...

@HanisMY: ntahla fikir apa..memang tak perasan,nasib baik gak budak tu tengok n inform..

Siti Safiyyah said...

hoho malunyeeee.. hihi. nasib dia tego kan? haha. ce bayangkan kalo dia buat tatau jek. sian ciknor. hehe.

Shafiq said...

akak banyak pikir nie.. :-) Nasib baikla ada yang baik hati menegur.

whitecappuccino said...

@Siti: memang malu sgt2!
@Shafiq: tak tau la..fikir apa.

Ayuni said...

hikhik, ader yg prihatin....

padlie said...

Nasib baik salesgirl tu baik hati...
kesilapan camtu selalu berlaku..

CsP nak bagi Hadiah!!!
Transformers 3 : Dark of the Moon

azwa amani said...

laaa....sampai cm tu sekali sis WC,...ermm, len kali tengok kat cermin banyak2 kali, tudung, baju seluar, check betul2..hehee

whitecappuccino said...

@Ayuni: ada jugak..
@padlie:selalu sgt jdi kat akak
@azwa: dah tengok tp blouse hitam tak perasan hehe

delarocha said...

nak cepat sgt la tu

mOnAlEa said...

hehehehe.lain kali kalau keluar nak kena check betul2

Amie said...

ha hahaah...memang sesekali benda begini terjadi pada kita, kadang2 tudung terbalik, lebih parah kalau pakai kasut sebelah lain warna...

ieda said...

ekekekke mende nie selalu terjadi dkt hubby saya kak .. dia jarang pakai formal .. sbb kerja sendiri .. selalu bila dia pakai tshirt lah .. selambee je dia .. pakai sampai petang .. adehhh :)

whitecappuccino said...

@delarocha: agaknya la
@monalea:a'ah harap tak berlaku lagi
@Amie:kawan saya penah pakai tudung terbalik first day tukar ke sekolah baru.
@ieda:hehe..

♥ Princess ♥ said...

hehehe....nsb baik ada org tegur klu xde lglah malu berjln kehulu ke hilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...