May 18, 2013

HiDuP LeBiH MeRiaH DenGan AdanYa KaMu

Assalamualaikum..
Selamat berhujung minggu buat semua.
There're so many great things happening
in the family lately which make me feel 
really grateful..oh...Alhamdulillah.
Pasal ni story later bila sampai masanya.

Hidup kurang meriah tanpa makanan kan?
jadi..ini adalah edisi tayangan food yang tak sempat
 masuk blog sebelum ni.

Aiskrim Wall's Double Dutch
yang creamy yummy!
sebekas share anak-beranak.
meatball paket punya, goreng dan
makan dengan sos lada hitam...
sambil baca novel, makan.
Pagi tadi minum milo dan makan
kuih apam kelapa muda..
tak cukupla 2 biji..
Whipped potato dengan
sos lada hitam yang
Ica/adik buat ari tu.
 mihun sup ni entah bila saya masak..lupa!

Memanggang/membakar ikan tawar
atas dapur gas aje.kan senang! 
Gambar diambil sebelum dapur hancusss.

Fettucccine carbonara yang
saya masak untuk dinner semalam.
Ada yang tak suka, jadi mereka makan
spaghetti.
Lauk untuk tengahari tadi..sedikit rajin lalu
saya masak singgang daging, ayam kicap, 
sambal tumis udang dan peria goreng tempe.
Sempat tangkap gambar 2 lauk je.


Akhir sekali, Hokkaido cupcakes
untuk cikgu-cikgu masa hari guru khamis 
lalu. Tak dinafikan..Sedap!

Tengok makanan pun dah rasa seronok
apatah lagi bila dapat merasanya kan?
Namun makan juga perlu berpada.
Terlebih makan macam-macam
 padahnya pulak.


23 comments:

MystoryPic said...

saya suka yang bernama carbonara tuh... tapi tak pernah reti nak buatnya... dan saya reti buat daging singgang favourite saya juga

maria firdz said...

semuanya sedap2... Heee

QASEEH HATIKU QASEEH said...

Gbr mknn semua nya. ..urmmmm nyummmssss....bla kita sedia kn mknn or masak mknn tu n d jamu dgn berselera oleh org2 yg d jamu rasa sng d hati...penat lelah memasak terasa ilang serta merta...

the malay male said...

meleleh air liur

||aLeaSaRa|| said...

wah peria n tempe tu saya tak pernah masak campur mcm tu..nak try ler esok ngeee...

aiskrim tu tak tahan...meatball juga..whipped potato..apam..ok sudah cukup sudah....laparrrrrrrr ^^

Tia Fatihah said...

macam2 menu ...

Rapunzeel Cikilolo said...

mengidam pulak nak makan ais krim...

BUNDA a.k.a KN said...

sedap2 nampak semuanya..sambal udang dan ikan bakar juga idaman kalbu..

izan mama mia said...

amboi,..semua gambar makanan nie..hihi

Rozuan Ismail said...

banyaknya makan tuh wc.hehe

sudipVSsenduk said...

semuanya menyelerakan.
betul tu, makan harus beringat coz dangerous eat delicious

elly nadyra said...

Semua best kalu masuk tekak ni. Nyummmmmmmm

Papa Mifz said...

fuh meriahnya dengan makanan...:)

sal ya said...

entri makanan ye kak...

Gentleman Frog said...

salam,

Ini makan sendiri ke buka kedai makan ni? :)

MR KNOW IT ALL

Tinta Lana said...

Urmm..meleleh air liur..time pandang gmbr pun..bulat je mata,huhu

ieda immi said...

MAK AIHH KAK
hokaidoo cc tuuu terangkat nampaknyee ;)

Jay Ar said...

Org Malaysia memang suka makan. Makanan pula sedap2. Sebab itu mengikut kajian WHO (World Heaith Organisation) Malaysia antara negara paling tinggi pengidap kencing manis dan darah tinggi....(minta kita dijauhkan Tuhan..)

Aimaniman Ezaiza said...

Sedapnyeww... tang icecream tu yg x tahan, nak beli gak le

Amie said...

waduiiii... semuanya memeriahkan selera!!!!

Nur-nba said...

Meriahnya gambar makanan.. Terliur kami melihatnya.. ;)

Ema Johari said...

tgk gambar makanan perut mula berbunyi..padahal baru lepas makan...hehehe

Cik Nur™ said...

bernyanyi2 perut nur tgk semua mkanan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...