July 13, 2013

DaH 4 RaMaDHan

Assalamualaikum
Cepat benar waktu berlalu sedar tak sedar
hari ni dah hari ke 4 kita berpuasa..

Kebelakangan ni juga tahap kemalasan
menaip entri juga makin menjadi-jadi.
Tapi tak menjadi hal pun ada entri
ke takde entri pun kan? 

Rasa syukur yang tak terhingga saya
panjatkan kepada Allah yang Maha Esa.
Sebabnya terlalu banyak  rahmat dan
rezeki  yang dilimpahkan untuk kami semua.

Puasa tahun ini 3 beradik ada di rumah.
Kakak, Mira dan Adik.  Bemang berpuasa di Shah Alam 
dengan kawan2 macam tahun lepas.
 Tak kisahla dia dah biasa. 
Khamis lepas Bemang dah habis final exam
untuk semester 4.

Ica pulak first time puasa sendiri nun
di KMJ Tangkak. Tiap-tiap pagi 4.30 saya
akan call dia takut  tak bangun sahur.
Sahur pertama dia beli nasi goreng tengah malam untuk sahur.
 Tapi sahur2 seterusnya bila ditanya makan apa untuk sahur, 
jawabnya "biskut".
Laaa ...sedihnya dengar.   Katanya kafe 
belum dibuka lagi untuk  jualan waktu sahur
jadi hanya biskut yang ada. 
Nasib baik untuk berbuka ada bazar jualan.

Petang Khamis  dapat tuppperware
berisi kek coklat dan kek buah dari
adik ipar..tq! Suka kaler ni!

Semalam pelajar asasi yang akan
sambung degree September nanti dah
tahu ke mana mereka akan sambung study.
Alhamdulillah, Mira dapat course yang dia apply iaitu Quantity Survey 
di Uitm Shah Alam, sama tempat 
dengan Bemang dia :).

Sahur kali ni adik tak lalu
makan nasi. Sahur pertama dia 
makan segenggam nasi dan
ayam goreng sebesar ibu jari.
Sahur hari ke 2 hingga 4
dia makan roti telur.
Tak tau sampai bila...
*********

16 comments:

the malay male said...

saya berselera sahur klu ada sate :-)

akmall said...

kak White Cappucino : kan..saya pun rasa cam malas sungguh nak update..hahahah

Carl Lesmana said...

congrats for kakya . tercapai jgak apa y dia nak aritu hehehe :)

QASEEH HATIKU QASEEH said...

Anak sy pn ssh nak mkn tym sahur..mkn ckit sgt wlu pn da msk ikut yg dia mnta...

Al Kisah said...

saya pun jarang update.. sbb bz main game.. lalala.

akmall said...

Kan...kak jahit baju anak-anak akak jugk ke? hehhee.. saya pun menjahit jugak..baju raya untuk keluarga..hehehe..

Lelaki said...

sayur best.

Sam Banjamin said...

Quantity Survey
di Uitm Shah Alam?

uitm shah alam tu tempat kerja sy.. hmmm.. nanti ape2 hal sy tengok2 kan.. hehehhe... (pandai2 offer diri plak),, hahaha

ieda immi said...

tahniah lah
seronok kalau dpt sambung study jurusan sama yg kita suke .. ;)

aah sekejapp je masa berlalu .. sok dah isnin .. hari ke 6

Papa Mifz said...

dulu semasa bujang selalu gak bersahurkan biskut , skrg tidak lagi...hehe

Teena Tna said...

Dulu kat kampus pun setiap malam my mom akan call, kejut untuk sahur. Tp yg tak boleh tahan tu sampai 50 missed called, susah sgt anak yg sorang ni nk bangun, kesian kat mak....

Cik Nur™ said...

"Biskut"

sedih je dengar....

elly nadyra said...

cantiknya tupperware tu!

BUNDA a.k.a KN said...

yelah, cantik mangkuk tingkat tupperware tu..

Suki Man said...

lawa bekas dia itu..hehehe

Azian Elias said...

Masa anak2 kecik lagi waktu buka n sahur memang meriah lah ye..tp bila dengar macam u ni bila anak dah besar2..rasa macam tak sanggup depa besar..heee..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...