May 26, 2012

KaLaU BuKa TaK ReTi NaK TuTuP Ke?

Assalamualaikum..


Sapa tau, kalau air paip yand dibuka tidak ditutup, dari pukul 3.30 ptg hingga 8.00 malam, air pulak laju, agak2 berapa liter air yang terbuang tu? 


Anak buah  masuk toilet buka air tapi tak tutup balik tanpa sapa2 menyedari sehinggalah pukul 8 malam..selepas hampir 5 jam air tu dibazirkan...nasib tak banjir dapur aku! Ni bukan first time dia lupa, dah 3rd time!! 
Bengkek weh!!


Dia kena bebel kat saya sekejap!  Kenapa bila dah buka tak reti nak tutup?
Amek kaw!!


Bil AIR?? tengok la berapa nanti...



25 comments:

Karukord Jagau's said...

5 jam...! huhuhuuu banyak tuu...
sabo2 :)

FEDO said...

Wow bil naik melmbung tinggi?

Rozuan Ismail said...

aiyok, membazir2

Papa Mifz said...

5 jam kak...waduh lamo tuh...bawak bersabar ye kak...huhu

whitecappuccino said...

@Korukord:yup..5 jam huhuhu
@FEDO: tunggu dan lihat nanti
@Rozuan: a'ah..membazir tak tau banyak mana
@Papa Mifz: sabor la ni hukhuk

Ayuni said...

oh, my bil air....

Shafiq said...

bil air sah-sah banyak tu..

pena rozie said...

membazir la....

kasihredha said...

aduhaiiii...dede nyo ...huhu

Hanis MY said...

Huhu lama tu.. Lps ni kena monitor kut kalau nmpk dia buka paip air tu huhu

Nieza said...

alahai lamanya kak, sampai mcm tu air terbuka ..memang tak perasan ke tu?

anisalya said...

macam mana dia blh lupa nak tutup. besar mana budaknya tu? tp mmg membazir air kalau dah 5 jam tak tutup.

faiz fakhirin said...

be positif n nasihat secara terhormat..

m.u.l.a.n said...

adei... lama tu...

whitecappuccino said...

@anisalya:umur dah 16 tahun..entahla..boleh dia lupa nak tutup.
@HanisY:lepas ni kalau dia dtg mesti kena check bilik aor tu.
@Nieza: bilik air tu kat hujung dapur mmmg kami jrg guna.

Selendang Merah said...

wah rugi2...byk jugak tu...nasib sedar pukul 8 kalau x sedar2 alamak esok pg perghh..rugi tu..

ieda said...

makk aihhh lama tu kak,
Huhuhu jenuh bayarair tuuu, banjir satu hal ekekkeke, hurmmm tu lah budak2, nie dah tiba cuti sek, bukan setakat semua kena bayar xtra, makan minum semua kena xtra ekekke

♕ Mr.IX ♂ said...

nanti claim ngn mak bapak anak buah tu...hehe

Mr.Clive said...

last weekend,saya g jb...pastu lalu banyak r n r,banyak gak pili air saya tgk xtutup...>_<

Deru Ombak said...

Assalamualaikum Cikgu..
Lupa tutup air, tutup lampu, tutup kipas etc. ni adalah tabiat tu cikgu..jenis ignorance. Budak gini kita jadi penat, kena ckp tiap kali masuk dan keluar toilet. Hurmm..

delarocha said...

stendby duit nak bayar bil bulan depan... huhu

Nur-nba said...

Sabar ye kak... Lepas ni kena cek selalu, bila mereka gunakan toilet.

aizamia3 said...

tu ok gak tu.. masa akak pindah umah dulu, air kat tangki problem, melimpah-ruah tetiap hari dan bil air cecah dekat 300 nak membayar.. ha.. amik..

ellynadyra said...

mau x bengkekkkkk

MamaEma said...

makaihhh...lama tu..berapalah bilnya nanti..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...