May 17, 2012

RaGaM PeRiKSa

Assalamualaikum..

Sudah 2 minggu Peperiksaan Pertengahan Tahun 
 berlangsung di sekolah saya.
Tinggal seminggu lagi exam kemudian 
menyusul pula cuti sekolah selama 2 minggu.

Waktu ini juga saya sedang menyemak kertas jawapan pelajar.
Bila menyemak kertas, macam2lah ragam jawapan pelajar ditemui..
Ada yang soalan tanya lain, jawabnya lain.
Ada yang peruntukan markah banyak tapi jawapannya hanya 2 baris,
macamana la nak dapat markah banyak?
Ada juga yang tak jawab langsung! 

Tapi yang ni juga tak kurang menarik..
bila tak dapat jawab, dia sempat lagi 
buat ni di muka surat belakang yang kosong..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 semua posisi pemain dia ingat 

Sewaktu salah seorang pelajar menjawab kertas
Kimia tadi, kucing ni pulak siap tidur
atas mejanya.
Yang budak ni pulak dibiarkan saja
kucing tu tidur di situ sambil
dia menjawab soalan.

teman setia

Difahamkan anak kucing ni selalu
jadi temannya setiap kali dia
menduduki peperiksaan. 

Macam2 ragam la pulak..



29 comments:

Shafiq said...

HEHEHE.. Macam-macam ragam ek. :-)

Cik Nur said...

hadoii..yg tulis posisi dan nama pemain tu mmg berani betul dia buat mcm tu..!

kucing tu pula, manja betul bila sudi menemani sahabatnya menjawab periksa.. hihih..

memang macam2 ragamlah..!

m.u.l.a.n said...

bagus jugak imaginasi gitu... at least kepala dia tak kosong.. hehe... tu kata ada sorang cikgu dulu..

Farah Shamsudin said...

cikgu, memang macam2 ragam bebudak ni kalau amik exam. teringat zaman dulu2.. hehehe..

Deru Ombak said...

Assalamualaikum Cikgu
Nak gelak pun ada bila tengok telatah murid... Hafal posisi Dan Nama pemain 2 team tu dah kira mmg gila bola. Yang sorang lagi tu naseb baik tak diguntingnya kertas periksa tempat kucing tu tido. Hehe!

sudipVSsenduk said...

so sweet... mesti budak ni penyayang pd binatang, bagus buat menantu ni... hihihi

Gen2Merah said...

hahaha.. saya nak tergelak tengok budak yang melakar posisi2 pemain tu.. kesemua hampir dia hafal barisan pemain... hebat2... kalau bola semuanya masuk dalam minda.. bila belajar habuk pun tak ingat agaknya,.. ehehe

Ayuni said...

sweetnye...berkat kucing tu....

Nur-nba said...

Alahai.. memang kena banyak bersabar.

ieda said...

macam2lah akk akan a, budak nie sib baikk x mintak dan merayu markah ekekekke

ieda said...

Ekekekke macm2 perangai kan budak2 nie, sib baik x merayu markah ekekek

Papa Mifz said...

haha...siap lukis formasi lagi...

ellynadyra said...

Mcm2 ragam kan

kasihredha said...

hahahahah...sure jupo mace2 hok pelik di khetah jawape...siap maing bola lagi tuhh

mMoOnN aAlLeEaA said...

mcm mcm kak. tergelak lea sorang2x.....

Dieyna said...

siap ada strategi padang gol lagi.. fanatik game tu... kena bagi markah kesian tu.. hehe kucing tupunn nak jawab exam gak

Amie said...

Assalamualaikum WC,
hari ini sekolah kami habis exam, oleh sebab minggu depan kena kursus, memang minggu ni pulun habis semak kertas... ha ha hahh macam2 ada!

anisalya said...

mcm2 ada. hahaha...

MamaEma said...

makaihh..igt sorang-sorang posisi dan nama pemain bola sepak tu erkh...entah2 kucing tu bagi jawapan kot..hehehe

So Shy Lady (SSL) said...

bdk2 llaki cam tulah klau blur.... kdg2 gram jugak kan mcm ambik mudah aje periksa neh langsung t.prepare

Ryu on ahsfantasy24.com said...

soo cute :)

aimaniman said...

betull... macam2 ilustrasi ada kat kertas soalan, kertas jawapan biasanya depa x brani nak conteng sbb nanti kena potong markah,...

Selendang Merah said...

kah kah kah...kretif sungguh budak yg first td..siap plan formasi bola sepak..ahaha

yg kucing tu boleh tahan gak..kucing tolong jawab hapa? kih2

sissyira said...

salam

barangkali kucing ni mampu memberikan beliau ketenangan ;)


jemput joint contest syira :

http://www.sissyira.com/2012/05/contest-2-kata-kata-indah-sticky-post.html

Kalamhati said...

hehe murid2 ni la penghibur cikgu2..geram2 pun kdg2 hati tersentuh dgn gelagat mereka

delarocha said...

klu kena cara, budak ni bleh jadi jurulatih bola sepak suatu hari nnt.. :-)

~Sweet Honesty~ said...

demam bola ne cikgu..;(^_^)

Mr.Clive said...

alololorhhh kucing tu...mengada ngada....heheh

haha...yang dia lukis tu menunjukkan dia creative! ada bakat lain... :)

pena rozie said...

Dugaan kan menjadi cikgu di zaman serba moden ni....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...