May 25, 2012

SuPeR SWeeT DaYs

Assalamualaikum..


Selamat bercuti buat rakan guru serta kawan2 yang turut sama bercuti sempena cuti sekolah selama 2 minggu ini.

I was really touched yesterday when my 5E class made an effort to hold a birthday party for me and my other friend. They have prepared nasi minyak gulai ayam (cooked by mak student) jelly, tapai pulut and of course the birthday cake..the whole class dapat makan bersama beberapa guru yang lain.

Actually kelas ni celebrate birthday semua guru yang mengajar kelas mereka. Bagus tak mereka??They are so thoughtful and SUPER sweet!!


The birthday cake from 5E..cool!

Hari ni kami dah start cuti sekolah tapi kelas tambahan untuk tingkatan 3,4 dan 5 tetap diadakan bermula hari ini sehingga Isnin. So, saya ambil 2 hari, hari ni dan Ahad.

Sedang asyik mengajar 5Sc1 tadi, tiba2 mereka suruh saya stop..eh! came another SURPRISE!!!  Mereka bawa keluar kek coklat ni (yang mereka sorokkan di belakang kelas) sambil nyanyi "Happy Birthday" to me! SUNGGUH saya TERKEJUT!

Moist Chocolate Cakes (homemade) from 5Sc1. 


Yang lucunya bila mula2 tengok
kek tu saya senyum sebab atas kek tu ialah nombor "45"..hahaha.
 Saya cakap "Eh! mudanya saya!". Mereka ketawa,"Laa..ingat 45!"

2 biji kek coklat yang besar..sebiji dapat dibahagikan untuk 23 orang pelajar, sebiji lagi diberi untuk saya bawa pulang untuk anak2.


I had two AWESOME days because you're AWESOME students!
Thank you 5E and 5Sc1!
I will remember this sampai bila2 .

Nanti bila saya dah pencen (kalau panjang umur)
bila saya baca balik entri ini, saya pasti akan teringat 
anda semua. TeRiMa KaSiH!!



18 comments:

Farah Shamsudin said...

so sweet. pandai mereka hargai guru mereka..:)

Selendang Merah said...

bestnya ada anak murid yg macam tu..he2..best jew baca rasa kalau ada kat sane lg seronok..:)

Dylla Abas said...

alololo...so sweet :) best kan dapat student yg macam ni..

Ayen... said...

untungnye cikguuuuu....kwn suke sume kek2 tu,huhu...

Rozuan Ismail said...

wah, banyaknya dapat kek.huhu

delarocha said...

yg ke 47?

:-)

Ayuni said...

weaa, good students indeed!

mMoOnN aAlLeEaA said...

so sweet kak.seronok lea baca entry ni. mesti akak best kan. tu pasal murid-murid sayang

Shafiq said...

untungnya jadi cikgu.. :-)

whitecappuccino said...

@delarocha: yer..dah tua la..

ellynadyra said...

amboi merah kek, untung cikgu

ieda said...

soo sweeet lahhh kak, bila tgk kek baru sedar usia semakin menginjak kannn, lucu lakk, but there effort tu betul2 buat akk dan sya yg membaca terharu, sooo nice

sure ingattt sampai bila2, mujur ada blog, insyaallah akan jadikan kenangan

Amie said...

Seronoknya... tumpang gembira WC, & selamat ulang tahun! Awet muda ye... he he hehh

Nur-nba said...

Beruntungnya akak dan cikgu sek tu... Bagus betul anak2 murid akak, pandai mengambil hati guru2nya.. :) Cantik kek tu..sure sedap.

Nur-nba said...

Opppss lupa.. Happy Birthday buat akak.. Semoga dirahmati Allah selalu.. Selamat bercuti sek.

anisalya said...

45 ke? kenapa saya nampak macam 47 je kak? happy belated. mmg awesome la students akak ni.

whitecappuccino said...

@anissalya: bukan..45 sebelum dibetulkan, jadilah 47 hehe..TQ

Mr.Clive said...

waahhhhh besdayyy cake yang sungguh ohhseemm la kak! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...