September 14, 2012

TaK HaBiS HaBiS LaGi DenGaN MaKan

Assalamualakum salam sejahtera..

Hari ni duk rumah..minggu lepas masa ni kat KL, minggu depan pula waktu ni akan berada di selatan..

Hari ni juga mood rajin ke dapur menyebabkan saya tergerak nak masak nasi minyak untuk lunch. Cuma kali ni hanya  masak sikit saja sebab yang nak makan hanya empat orang..Masak sikit jadi sekejap sajalah berada di dapur.

Semalam tengok kat blog ieda nasi minyak yang diberi oleh kawannya...tiba2 rasa nak makan jugak maka terjadilah nasi minyak hari ni.


                     Inilah rupa nasi minyak simple saya tanpa acar.


lauk kari ayam 
guna beras siam tak de beras basmathi

Ok..untuk tengahari ni dah kenyang.
Yang bawah ni pulak roti sosej yang saya buat sewaktu
budak2 ramai kat rumah, senang sangat buatnya.
penyek2 roti..gulung..celup telur, golek atas serbuk  roti dan goreng!


roti sosej

Waktu raya baru ni kat rumah MIL saya jumpa biskut sedap tapi
 tak tau nama apa.
Biskut ni dibawa pulang oleh anak buah kami dari KL.
katanya dimasukkan pistachios .
 Serius sedap!


cantik rupa sedap pula rasanya.






"Learn to give without saying anything,
but when receiving say something"


Selamat menjamu selera..
Selamat berhujung minggu.




17 comments:

Cik Puan Izan❤ said...

sedap pulak nasi minyak hujan panas tu... :)

Cik Nur said...

sedapnyaa... kat sini panggil nasi hujan panas... :)

biskut tu nampak menarik.:)

Carl Lesmana said...

oh no!! nak retekkkk :) sedapnya nasi minyak ngan roti sosej :)

kasihredha said...

sedaknyo nasik minyok
biskuk tu pong comey :)

NUR said...

Selamat berhujung minggu juga..

the malay male said...

Baru makan nasi minyak 2 minggu lepas...he he

Nur-nba said...

Wah sedapnya... Nur tak pandai buat nasi minyak..

Suka "quote" akak di akhir entri.. :)

ieda said...

ekekek akhirnya yee kak
sedappp je menarik kak.. kalau x guna beras basmathi dia lain sikit rupenya kan .. kalau basmathi tu memang nampak peroi aje .. ;)

apa2 pun janji dah tunai hasrat ati ekek .. tu kawan saya bagi tuu kak lum saya buat , tapi kalau tunggu saya buat mauu berjanggut kak muahahha

aimaniman said...

mcm sedap jer... tentu habis sampai menjilat periuk..

yupp open house raya sampai lepas raya x abis2.. seronok makan2 jer...

Amie said...

Selamat berhujung minggu WC... rajin wat nasi minyak ye...

MamaEma said...

jarang jumpa nasi minyak kaler pink ni..

m.u.l.a.n said...

waaahhh... sedapnya semua tu...

:: My BeAuTiFuL wOrLd :: said...

cedapnyer kak, terliur ni :)

Papa Mifz said...

1st time PM tgk nasi minyak warna warni mcm tuh...menarik..

biskut raya tuh pun 1st time tgk gak...pun nmpk menarik gak...

semuo nyer menarik la...hehe

Kalamhati said...

aduh ciknor!tgk nasi mlm2 ni sero terliur la plak..hehe

ahsfantasy24 said...

suka sangat roti sosej tu,
lagi best kalau cicah sos and mayonis :D

muslimkidsshop said...

Hello! Educate your kids with our islamic learning tools... it's fun!

Http://muslimkidsshop.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...