April 19, 2013

AKu GiLa KaU HaLF MooN SHaWL


Saya suka shawl ni,
tudung /shawl halfmoon.
Orang lain dah pakai lama tapi
awak baru kenal ke?
Yer laa, dulu mahal, sekarang dah murah so
boleh la beli pelbagai warna.
Saya ada tiga warna, hitam, 
turquoise dan oren.
Ada yang sarat dengan manik.
Namun yang  tak banyak manik pun ada.
Bila pakai nampak "jangok"
macam orang nak gi kenduri kawin.
Tapi saya pakai gi kerja.
tau tak "jangok" tu apa?
tanya orang kelantan.

warna manik sama dengan
warna tudung.


Model tak bergaji memperagakan
halfmoon shawl. Walaupun nampak 
macam licin material ni, sebenarnya 
senang dipakai dan terletak elok atas
kepala lebih mudah dari pakai
tudung bawal. Lagi satu, tak panas.
Beriya-iya benar promote ni
macam ada kedai je?
Oh! tidak...jadi pelanggan kedai
yang setia adala sebab duk menambah koleksi.

Pandangan dari atas
(macam pelan bangunan pulak)
.
.
.
.
.
.
.
.



tadaaa....

Oh! meriah  gitu kepala ku..


** another entry yang tak berilmiah...maafkan kamu(saya).


13 comments:

Gee GTG said...

salam kak cappucinol putih..^^

saya tahu.. maksud jangok tu..
macam akak kan..^^
kikiki..

comel2~~ lagi dengan senyuman menawan tu..yeay..(tengah blushinglah tu~~)
^^

Rozuan Ismail said...

memang trend sekarang kan

Cik Nur™ said...

cantikk....macam nur tak sesuai..muka bulat....

huhuhuh

||aLeaSaRa|| said...

hoho samalah ngan saya org lain dh pakai smpi koleksi dh belas2 agaknya,saya br terhegeh2 nk beli gara2 tgk sepupu pakai ms kdri br2 ni he...comel je sis pakai kena pandai cr corak manik br nmpk nice,kan..

NoorVictory said...

Heheheh~ comel!

Saya teringin nak pakai tapi malas nak gosok tang manik tuh. Huhuhu

Hahhh memang jangok la kak! Hehehe

BUNDA a.k.a KN said...

apa salahnya sekali2 pakai kerja dengan kemeriahan manik2 nya...cerialah sikit mood untuk bekerja...memang cantik2..bunda pun baru beli satu...belum pernah pakai lagi..

MystoryPic said...

memang ye... dulu half moon ni mahal giler... la ni dah murah berlambak jual... dekat arked Jln TAR yang lelong pun ada

Mia Kassim said...

Tak pernah pakai lagi tudung jenis ni.....nak cuba takut muka tak sesuai pulak..huhu

Papa Mifz said...

tak berat ke kepala jadinya kak?? hehe

Zura Lee said...

untung la pandai belit2 shawl, zura tak pandai.. huhuhuhu

MulutPayau said...

cantik tudung2 tu...
Meme jangok bila pakai....

Ema Blog said...

jangok tu melawalah...hehehe,,kawe faham sangat...

tak pernah lagi ada dlm gengaman...harus cari juga ni...

elly nadyra said...

Saya pun ada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...