April 9, 2013

AwaN HiTaM HuJaN LeBaT

Sangat sibuk dengan aktiviti sekolah kebelakangan ni.
Entri sebelum ni pasal panas yang luar biasa di tempat saya.
Hingga sekarang ada la turun beberapa titik hujan.
Tak basah pun tanah.
Really missed the rainlah!

Last weekend kami satu family ke KL
untuk mengambil Mira di Uitm Puncak Alam.
Mira dah habis asasi setahun.
Maka cutilah dia hingga September ni.

On the way balik dari KL ikut highway
Pantai Timur..Hampir R&R Kuantan nampak
langit mendung.


hujan dah mula turun

 Hitam legam awan tu
Hujan lebat kadangkala sampai tak nampak jalan.
Bestnya hujan!
budak-budak ni dah lentok

Sampai rumah malam ahad.
.kering kontang
...tak hujan pun!


5 comments:

kasihredha said...

salam laling
lamanya x singgoh sini
peluk dulu
kat sini huje lebat sungguh tadi

akmall said...

Salam Kak, makin cantik blog akak kan.. suka2! tempat saya pun dulu tak hujan, panas luar biasa, tapi lepas 2 bulan, alhamdulillah, hujan, first hujan lebat adalah time Najib umum General Election.. excited sgt sebb hujan, suka!

elly nadyra said...

Lebat betul ujan

the malay male said...

time hujan, penumpang seronok tido...pemandu pulak terseksa kena drive dlm cuaca yg tak elok..hehe

Cik Nur™ said...

alhamdulillah...hujan..
taiping hari2 hujan kak...

pic no 3 tu, cantik sungguh...teringat cerita independence day.... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...