May 4, 2012

Si MeGa MenDunG

Assalamualaikum semua..


Dah seminggu jugak tak update blog ni..
sebab???
tak de mood...tak der idea..


Kebelakangan ni pulak cuaca tak menentu.
Panas terik yang luar biasa menyebabkan
saya sering sakit kepala.


Hampir maghrib tadi langit tiba2 mendung dan
serta-merta dilitupi awan hitam menandakan
hujan akan turun bila2 masa sahaja.


Alhamdulillah..akhirnya hujan lebat turun.
Sejuk juga bumi ini akhirnya.


Inilah keadaan langit yang sempat saya rakamkan
sebelum hujan turun tadi.






Waktu ni hujan dah reda
Malam ni insyaallah dapat tidur dengan nyaman..


Namun, apa jua keadaaan,
hujan mahupun panas, 
semua itu adalah rahmat Tuhan.
Selamat beristi rehat semua....



17 comments:

Rozuan Ismail said...

takot plak tgk awan mcm tuh.apepon tu kan semua kerja tuhan.

Shafiq said...

Alhamdulillah..:-) Kat Gong Badak pun hujan lebat gak..:-)

Cik Nur said...

samalah di Taiping ni kak..panas je, tapi alhamdulillah, minggu ni ada juga hujan..sejuk sikit rasanya..

Cik Nur said...

psst..akak punya link blog mmg dah sedia ada dlm list nur.. dah kena gam kuat..hihihi

Liselle MonCherie said...

Hujan seribu rahmat :)

Pondok Usang said...

rahmat Allah kan... turunnya hujan juga terus dapat idea update blog.. =)

kasihredha said...

suka kalau hujan
sejuk dan udara jadi bersih

ieda said...

kak .. sini pun panas x menentu tapi sejak semalam ujan aje .. alhamdulillah sgt2 ..

cantik2 pic akk , suke lak tgk awan nano tuu ;)

Lady Milo said...

Banyakkan minum air ye..
cuaca panas senang demamm

Ryu on ahsfantasy24.com said...

hujan rahmat,
insyaallah. take care :)

Hanis MY said...

Alhamdulillah hujan rahmat slmt beristirehat jg buat kak nor seleluarga...

Faza said...

mengharapkan hujan lebat disini ..

m.u.l.a.n said...

sini pon mendung & angin kuat..

awan2 yg penuh gelora sebelum membocorkan air hujan..

ellynadyra said...

Selamat istirehat

Papa Mifz said...

pasti ado rahmat di sebalik nyer kan kak...:)

delarocha said...

syok la tido

anisalya said...

sama la. bkn stkt awan gelap, guruh petir semuanya ada.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...