April 27, 2012

CiKGu TaK AJaR

Assalamualaikum..


Semenjak Mira dapat lesen memandu, 
kami dah boleh rehat sikit.
sebab dia dah boleh diharap pergi hantar dan ambil
adik dia di sekolah bila ada kelas tambahan petang atau malam.
Jarak rumah dari sekolah dalam 15km pergi balik.


Cuma yang nak tergelaknya, 
bila drive waktu malam, dia asyik terlupa pasang lampu.
Bila dah sampai tempat gelap baru dia perasan.
bukan sekali dua tapi berkali2 jugakla..


Malam tadi pulak dia pergi kedai dengan adik2nya.
Lepas tu hujan turun tak lama kemudian.
Dia called" Mama, macammana nak on wiper?"
Pastu" Eh! ok2, jupo doh!"


Hahaha..masa belajar dulu cuaca elok jer tak hujan,
sebab tu cikgu tak ingat ajar buka wiper kot!

23 comments:

Ayuni said...

same cam sye dlu...

Cik Nur said...

hahahaha..samalah mcm nur mula2 bawa kereta dulu..!hihihih...

lawak bila ingt balik..

pena rozie said...

kah...kah...kah....

Rozuan Ismail said...

samalah belajar waktu siang, mana nak guna lampu, belajar waktu panas, x pernah guna wiper

Shafiq said...

biasala tu...:-)

Faza said...

teringat masa baru bwk kete.. kat luar ujan then bler masuk mall luper nak off wiper.. *patut org sekeliling tengok2 haha

Amie said...

Cerita tentang Mira dengan lampu dan wiper tu, teringatlah kisah kita, pernah sekali pergi annual dinner, memang terlupa pasang lampu, sampai beberapa kali kereta dari depan beri isyarat main lampu, dah sampai ke hotel, parking kereta tak tutup lampu sampailah habis dinner. He he he hehh ada lagi, sebab tak pernah isi minyak kereta, bila hubby masuk wad, terkial-kial isi minyak sampai tak tahu mana satu nak tekan butang untuk buka tangki... ha ha hahh kalau gitu, kalah Amie oleh Mira ye!

mMoOnN aAlLeEaA said...

betul tu kak.cikgu tak ajar dulu.lea masa mula2x bawak kereta nak buka lampu tak reti.

delarocha said...

kena blaja time ujan gak ni

ieda said...

adehhhhhhh
ekekekek adakalanya lupe kak
saya nie oksah cakap lahh .. sampai ada ketika saya lupe nak bawak anak saya sama .. padahal dah cakap , dan anak saya masa tuu tgh cari kasut .. saya main jalan jee ..
sampai kedai tgk anak saya x der .. mak aihhh masa tuu dah cakap saya nie kes dah berat ! hihiohih

ellynadyra said...

sebijik cam aku dulu2

Mr.Clive said...

haha apa yang Mira tengah lalui ni,saya penah lalui dulu!kehkehkehhh....time to be the driver la pulak!haha

sudipVSsenduk said...

sampai sekarang selalu lupa pasang lampu, mujur jarang keluar malam... hihihi

kay_are said...

tak pasan kot wiper ade kat tepi tu.. huu.. pasni akak kne ajar camne bukak high beam lak.. tu memang sy pun taktau pebende sebenarnye tu mule2..

Jo-Blogger said...

haha ok mmg la sgt lawak! hmm tapi sy yang dh lama memandu ni pun lupe nk pasang lampu. nasib la ade isteri yg sentiasa mengingatkan.. untung ade isteri yg prihatin =)

kasihredha said...

hihi
kalau lupa buka lampu...akak pun sering gak.

anisalya said...

haha... pernah jdk kt sy sekali. ada satu kereta ni siap ptg lg bgtau lampu tak on.

Hanis MY said...

comel!

Salmiza said...

cam sy dulu...:-)

sy folo..salam kenal

Mr.Clive said...

apa khabar kak? :)

Papa Mifz said...

kito yg dah berpengalaman memandu pun kdg2 lupo nak bukak lampu...hehe

padlie said...

hehehe
err.. cikgu ajar tak isi minyak kereta? Angkat, Tolak, Masuk, Picit.

Ann Ishak said...

haah ek betul jugak tu...mungkin cikgunya tak ajar kot, sama jugak kesnya dengan tak bukak lampu tu hihihi...comel je anak mama nih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...