April 13, 2012

IkLaN JeR LeBiH

Salam Jumaat yang mulia..


Tengahari semalam saya dan suami ke Kuala Terengganu 
kerana ada urusan di sana.
Dalam perjalanan pulang kami singgah 
di sebuah kedai makan aka restoran yang agak besar.
Dekorasi kedai pun tip-top..
Tercatat di banner..macam2 ada, western  food, 
dari spaghetti hinggalah ke Chicken Chop,
masakan panas hinggalah segala lauk pauk.
Air pulak segala macam jenis.


Sebaik duduk seorang gadis datang ambik order.
Saya dan suami order " Teh O beng laici ( Teh O ais laici)"
Dia jawab" Laici habis!"
Ok.."teh o beng limau"
Makan? dia tanya lagi.
"Nasi Ayam dua!"
"Nasi Ayam tak der.."


Laa..padahal kat dinding bukan main gah lagi iklan
gambar Nasi Ayam Special tertayang.
Kami pun terus bangun sambung perjalanan,
cari kedai lain.


Agaknya dorang tunggu stok abis dulu baru gi beli barang ya?
bukan ke sepatotnya check stok dulu tengok mana yang kurang, tambah..
bukan tunggu habis baru nak gi beli lain.
Lain la kalau kedai tu kedai kecik..
Ni kedai bukan main cantik taraf restoran lagi..
Tapi..bila order, bendanya tak ada.
Alahai...









20 comments:

Farah Shamsudin said...

tuela kan.. memang selalu macam tuu..
iklan kemain.. tapi bila order sume pun kehabisan.

Lady Rina said...

selalu kena mcm tu...lain kali tk pyh letak banner cantek2 kalau benda tu tk ada..menyusahkan!...( berperasaan plak akak ni.)..

Cik Nur said...

indah kabar dari rupe..!
selalu mcm ni tau..geram kadang2..!

ANISA said...

nak tulis semua sold out,nnt xde pulak dtg kat kedai dia...

CikPuanHaLia said...

Selalu terkena macam tu kak..geram jer kan. Kita dah terliur tgk gambar sekali order itu habis, ini takde..huhuhuhu

Papa Mifz said...

propa lobih la nih...hehe

Nur-nba said...

Kalau dah semuanya takde, baik tutup je la kedai tu.. Kesian customer yg masuk..

mr.dinie said...

pengurusan kedai yg kurg baik la 2..

mMoOnN aAlLeEaA said...

biasalah tu kak.buat sakit hati je

Iena Eliena said...

mmg manyaketkan hati je klu g kdai cmtu

kasihredha said...

selalu jugak jumpa resto mcm ni...frust je kan

Shafiq said...

Pernah kena, memang rasa nak marah...

Deru Ombak said...

Assalamualaikum Cikgu ..

Alahaiii.. Jumpa kedai mcm ni mmg la kecewa..

P/s. Marim ambo beli Labu 4 butir .. Tamak. Haha!

Rozuan Ismail said...

aiyok, semua dah habis? macam tak nak berniaga je

Kalamhati said...

bukan indah kaba dari rupo doh tu..keno tukar "indah rupo dari khabar"..huhu

pena rozie said...

dtg ganu x cari pun PR. hi...hi...hi...

kay_are said...

ade gak r jumpe kedai2 camtu.. dan memang annoying. ++ kalau die dah tau xde makanan kat kedai, tapi still suruh kitorang order gak.. sabar je r

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

haha teringatcerita senario.. ada satu bahagian mcm niela.. tukang amik ordervtue azhar sulai,an

ellynadyra said...

Alahai

MamaEma said...

baik tutup saja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...