April 2, 2012

DaH 3 KaLI

Selamat malam!


Hampir pukul 3 petang tadi saya menyelongkar  
handbag untuk mencari kunci kereta.
Alamak!!! takder!
Saya terus ke tempat parking kereta .
Anak dan anak sedara sudah menunggu untuk pulang.


Saya jenguk ke dalam  kereta..Mujur ada!
kunci kereta elok2 saja berada di tempat sepatutnya ia berada.
"Ni dah kali ke 3 (tahun ini) cik.. tinggal kunci dalam kereta"
kata anak sedara.


Mujur budak sekolah saya bukan jenis khianat.
Memang saya jarang kunci kereta bila parking di sekolah.
Tapi, takderlah sampai sengaja tinggal kunci di situ.
Tabiat pelupa semakin menguasai diri.

15 comments:

Ayuni said...

2lah, samerlah sye....

So Shy Lady (SSL) said...

hoho... hari ni ssl ttinggal kunci dlm rmh nasib baik ada mc gyver dtg bantu hehe

dyabunga said...

macam dya lah..dya selalu lupa enset dya letak kat mana.

Shafiq said...

saya pun.. tertinggalkunci cantik je kat kunci seat motor..heheh

Aine Ainun said...

Same....la...
Pastu sy mula la kalut...hu

Citra NaniZam said...

kan... citra pon kekadang gitu rasa mcm mcm dah simpan rupanya belom lg puas ler cari tempat lain huhu

Liselle MonCherie said...

Nasib baik x jadi apa2.Kdg2 nk cepat mmg terlupa XD

Ayen... said...

alhamdulillah xde ape2 tp yelaa sbb park kat skolah.cer buat mase park kat mall....kuang3,nangis x berlagulaa jwbnye.huhuhuhu....jgn amal selalu cikgu.

Mr.Clive said...

hahah...bawak bertenang kak...jangan neves neves...hehe....

MamaEma said...

nasib baik kereta masih ada kat parking... banyak kerja yer..

Cik Nur said...

bahayanya kak..!
jgn amlkan selalu, takut org luar yg bawa lari nanti..

Papa Mifz said...

papa mifz pun kadang2 terlupo kunci kereta letak kat mano...huhu

Alin Marlini said...

lenkali kena letak tali..sangkut kunci kat handbag..hehehe

m.u.l.a.n said...

fuuhh.. suspen jgk ni.. harap tak jadi lagi.. tapi sama lah kita ni..

mMoOnN aAlLeEaA said...

lea kunci kereta takde lupa.tapi kunci bilik dekat opis selalu terlupa dalam laci dekat opis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...