November 24, 2012

RaMai La BoLeH BuaT LaGu Tu


Salam Jumaat yang mulia..

Al kisah kawan saya yang menjalankan bisnes 
pakaian, tudung serta lain-lain barangan 
keperluan wanita.
 Kedainya ada beberapa cawangan 
di berlainan tempat.
Dia ni pulak jenis yang tak berkira sangat kalau
 barang yang dibeli tu rosak atau ada 
defect boleh aja tukar yang lain 
..standard la tu kan?

Suatu petang selepas raya datang seorang 
customer pompuan,
"Kak, boleh tak saya nak tukar kasut ni,
tak sedap pakai la pulak,
baru beli kemarin".

Tanpa banyak soal, kawan saya suruh orang
 tu pilih kasut lain dan selepas dapat
 yang dikehendaki, 
pompuan tu pun berlalu pergi.

Bila kawan saya ambil kasut tu, 
dia perasan kesan tapaknya 
dah banyak haus (dah lama pakai)!

Errrr..ada juga orang macam ni..




19 comments:

KM7 said...

itu memang tak patut...
oh ya...blog saya dah takde dlm blog list di sini?huhu..

Rapunzeel Cikilolo said...

macam tu pulak?

Dayana Bahar said...

Tak baik customer tu menipu... huhu

the malay male said...

baik hati sungguh kawan awak tu ... Harap2 perniagaan beliau terus maju

Dátiles.Dulces.HafRizah said...

Kejamnya... makan duit haram la customer tuh...hurmm..ade gak org cenggini erk

"seulas pandangan ikhlas dari : Blog Rasmi
!Datiles Dulces! HafRizah....
terima kasih =) "
"

Nur-nba said...

Laaa.. orang macam ni pun ada ke.. Tergamak dia..

p/s : Tq kak atas doamu..

Cik Nur said...

tergamaknya manusia tuuu...!
kenapa lah di buat mcm tu, nampak sgt dia amik kesempatan atas kebaikan tuan kedai tu...!

tak rasa bersalah ke eh..?

kasihredha said...

Dok baiklagu tu...
Sian ko kawe tu..
Dio baik Sgt oghe mudoh ambik kesempate

krole said...

huk aloh..ada jg org camne ye~

░♥si lampu neon♥░ said...

ohh sedihnye huuuuuuuuuuuuuu
niat tak baik nnt dapat balasan tak baik

محمد رازيق said...

huhu. saian kawan akak tu. ada jugak orang macam ni zaman ni. huhu.

★ aIsyaH ★ said...

ada jugak org mcm tu..org dah buat baik..dia amek kesempatan pulak..ish2..

Yaya Azura said...

tak baiknya orang tu..
patut check dulu kondisi kasut tu...

Mon MonaLea said...

ada gak org mcm tu. macam2x kan kak.cantik blog sekarang. putih gitu....hehehe

Papa Mifz said...

Hmm..tak jujur cust tuh, kalau PM akan check dulu sebelum kasi tukar..

Rozuan Ismail said...

sebagai seorang peniaga jangan terlalu baik. kadang-kadang kita perlu tegas sebab nanti ada customer yang pijak kepala

g0m0k9enDek said...

haishhhhh..... T_T

elly nadyra said...

ishhhhhh x baiknyaaaaaa camtu

MulutPayau said...

macam2 perangai manusia ni kan...ada ke patut buat mcm tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...