June 18, 2012

BeGHaK WeH

Assalamualaikum..

Hari ini keadaan kesihatan amat tidak memuaskan
kena selsema lagi..
bak kata orang Klate/Besut
"keno beghak weh"!
entah berapa banyak tisu ditenyeh sampai
pedih dan merah menyala hidungku.
air hidung pulak meleleh
 macam air longkang yang deras (sori).
bersin sehabis kuat pulak tu.
memang sungguh tak selesa hari ni.!
Niaya anak murid aku tu nanti!

Betapa terasa nikmatnya
waktu sihat,
seperti segarnya orkid
saya baru2 ni..


nanti saya BW ok!



19 comments:

Mr.Clive said...

take ur time...take ur time.. :)
apa apa pun,take care!

Shafiq said...

Take your time.:-)

Gen2Merah said...

rehat2 lah ya cikgu....

anisalya said...

take care. mmg tak best kalau selesema. tapi nak buat macam mana. dah sakit tu dtg. terima je la. ^_^

mMoOnN aAlLeEaA said...

jaga diri bebaik kak.semoga cepat sembuh

Deru Ombak said...

Bakpo bulih dapak seleseme nis.
Alik sano dop uje keyyy..

Gapo2... Make ubak deh. Mugo segar slalu. :)

Cik Nur said...

jgn lupa mkn ubat dan minum air masak secukupnya ye..!

iKhRam said...

makan ubat
nnt dah sihat baru leh BW.. k?? huhu

Papa Mifz said...

semoga copek sembuh yer kak...amin...:)

Amie said...

WC,
Amie jarang selsema sejak 2-3 tahun belakangan ini, mungkin setelah amlkan minum air panas suam baik pagi, tegahari dan malam, tapi tak tahulah kan... kalau dah kena jangkitan dan sebagai, mungkin selsema juga,
tapi kalau dah nak kena selsema, sakit kepala tu yang tak tahan ye WC.

ellynadyra said...

get well soon

bukankosong said...

abihla berjangkit kat anak2 murid

kasihredha said...

semoga cepak sihat smula
comeynya bunga orkid tu

Gentleman Frog said...

salam,

kalau org utara faham lain tu, beghak.. beghak tu apa klu d sana?

toadjitsu.blogspot.com

Mr Iqbal Abdullah said...

beghratt nannang doh gining... nok wat ghane dok auu....haha! jage diri molek ah gittu!

ieda said...

tak pe kak ..
take care ur self ...

saya nie dah start sakit tekak kak huhuh

Faza said...

get well soon :)

Nur-nba said...

Rajin2 makan ubat ye kak.. Moga cepat sembuh.. :D

Mr.Clive said...

hi kak,how are you today? =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...