June 14, 2012

STaR HiLL


Akhir2 ini banyak benor entri bergambar..
senang..tak payah citer banyak2,
Let the pictures tell the stories.
Kat tempat saya pun ada Star Hill tau!
Bukit Bintang lah!
kami bersama pelajar ke tempat ini selasa lepas..
saja bawa mereka daki bukit
tapi saya dan kawan2 
daki bukit menaiki kereta.
4.8km dari kaki bukit ke puncak.


Pelajar2 ada tugasan masing2 di setiap checkpoint sebelum
sampai ke puncak.
Mereka mengambil masa 2 jam mendaki.
Sampai di atas saya sibuk mengagumi
pokok2 hutan di sekeliling saya..
Suka sangat2 suasana hijau rimba ni.

bunga di kaki bukit

Laluan ke puncak bukit

paku resam

tak tau nama apa
tebing bukit
Sapa nak kenal pokok kabung yang buahnya dimasukkan dalam ABC,
 inilah dia..tapi hati2, pokok ni gatal.

belalang daun
Pencawang  TM, terdapat 3 pencawang sebelum sampai ke
puncak bukit di mana terletaknya ibusawat Telekom Malaysia.

sempat membakar ikan di atas bukit..so, makan
tengahari nasi berlaukkan kari ayam,ikan bakar
cicah sambal belacan dan ulam timun..
Perrrgghhh! berpeluh2 makan!

Sekian

29 comments:

delarocha said...

damai

kasihredha said...

Bukit Teri ko?
syoknya ikan bakar tu ..kalu ado budu lagi behh.

comey bungo kuning tu :)

whitecappuccino said...

@kasihredha: buke kak..bukit bintang dekat Tok Dor, cicoh sambal blace jah,,tok bowok budu.
@delarocha: amat damai..

Ayuni said...

cantik....

Deru Ombak said...

Hidup ini terasa sangat indah bila dapat bermesra bersama alam.. I like !

Lain Kali kakya nak ikut ye Cikgu.. :)

bukankosong said...

pencinta alam

Nurul Iman said...

comellah pokok resam...1st time tgok pokok mcm 2...

Shafiq said...

indahnya pemandangan...:-)

Gen2Merah said...

khazanah hutan yang masih terpelihara.. nice 9",)

anisalya said...

paku resam ek namanya? masa kecik2 dulu dok cari la paku resam ni. lawan siapa paling kuat dia boleh cabut yang lawan punya. hehehe...

Hamizah Binti Zulkifli said...

salam..hye...

buah yg dimasukkan dlm ABC tu namanya buah belulok....=) tp mgkin lain tmpt lain pnggilan nama buah tu...=)

Gentleman Frog said...

Salam

best sungguh terengganu, saya plan akan pg bulan 12 nnt sana


http://toadjitsu.blogspot.com/

Bazilah (^0^) said...

mesti rasa tenang je..

ieda said...

mak aihhhhh lapoor tgk ikan2 yg bertaburannnnnnnnnn itu ! .. ;))

Yaya Azura aka Naz Azra said...

syoknya membakar ikan!berapa puluh ekor tu?

tu ke pokok buah kabung? ...sy jakun..hihi

YNA HERMOSA said...

ikan bakar tu yg x menahan tgk nyer..

klu cicah ngn budu, hok alos sedap nyer, hihihi

Faza said...

ikan bakar mmg menyelerakan.. nak plak time lapar. sambal belacan always my faveret :P

Hanis Azla said...

sukanya tgk pokok2 tu semua.. tp gambar yg last tu paling menarik perhatian.. he..he..

iKhRam said...

hijau....
tp yg paling best masa bakar ikan..

Amie said...

Banyaknya ikan bakar WC...mesti seronok ni makan atas bukit, belalang tu kan.. mula2 Amie nampak kakinya saja, rupa2nya badannya tu rupa daun... pernah nampak sekali di Melaka.

qasehraihan said...

memula takut tgk hutan tu
tapi bila tgk ikan tu sedapnyerrr..hehe

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/06/seksanya-mesej-guna-henpon-touch-skrin.html

En. Beyazid said...

Salam perkenalan. Blog saya masih baru lagi. Harap dapat support blog saya dgn jd follower saya. Saya dah follow blog ni =)


http://apelak.blogspot.com/2012/06/mari-jadi-jiran-blog-saya.html

Syira said...

salam..

lorong yang indah ini menjadi tempat pencinta alam..

MulutPayau said...

seronoknya berada dalam suasana hijau rimba...
Lagiii seronok dapat makan ikan bakar ramai2....

Nur-nba said...

Salam.. Kak Nor, sedapnya ikan bakar tu.. Aktiviti apa ni kak?

Seronok bila ada aktiviti macam ni.. Segar je mata memandang gambar2 akak.. First time tengok belalang daun..

m.u.l.a.n said...

lamanya tak naik bukit...!!!

i like like like masuk hutan....

ellynadyra said...

belalang daun skali imbas cam daun

Mr.Clive said...

wahh wahhh bbq ikan tu yang mantap gilerr tu...eekeke

Mr Iqbal Abdullah said...

bukit bintang tu mane ek? ingtkn Bukit Bintang KL.....ke bukit nape org panggil?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...