June 6, 2012

WC in Da HoUSe

Assalamualaikum dan salam sejahtera..


Apa kabar semua? Semoga sentiasa sihat dan di bawah lindunganNya.

Ok! Saya dah cukup berehat..seharian tido..sape kata berjalan tak penat?
Dari timur ke barat, dan utara..selatan jer tak sampai.
Tujuan utama menghantar Mira ke Uitm jadi kesempatan itu digunakan untuk
melawat adik beradik di Kuantan, Kajang,  Kl dan P.Pinang.

Dari rumah ke Kuantan bermalam di rumah adik ipar kemudian esoknya bertolak ke Kajang rumah adik bongsu bermalam di sana 2 malam. Sambil
mencari barang keperluan Mira sempat juga gi main bowling di Metro Point Kajang sampai tengah malam..tak boleh lawan adik aku tu  main bowling steady jer.

Sebenarnya tak tau nak start kat mana ,  anak2 sibuk berphotoshoot.. jadi yang banyaknya gambar dorang jer..

Mula2  ke Putrajaya pastu baru ke rumah adik..mak aiii! panas betul hari tu!



masih lagi bertiga
Di Lot 10 sebelum ke Low Yatt 


Di kolej kediaman Mira...


Budak berdua ni bersama maksu (adik bongsu saya) 
dan anaknya Raudhah

Sewaktu sampai di biliknya, room mate Mira dan familynya dah sampai dulu, tapi bila kami masuk mereka terpaksa keluar sebab tak muat nak menempatkan semua orang dalam bilik kecik tu.

antara ahli2 rombongan Cik Kiah ke Puncak Alam ,ramainya
pompuan!..hahaha..

Semua ni adik beradik ipar duai, mak mentua serta anak2 buah saya yang kebetulan berada di Kl dan juga yang tinggal di sana turut ke Puncak Alam.
Nama pun Puncak Alam....memang jauh nun di hujung dunia.

Di cafe Uitm,Mira dan adik2nya bersama sepupu 
dan maksunya (adik suami)


setakat ini dulu ya,
to be continued...


17 comments:

Ayuni said...

mak ai, bilik uitm makin kecik! dulu boleh je ramai2 masuk.....

ieda said...

wahhhh puas berjalan kan kak
sambil2 antar anak dpt juga berjalan kan .. ;)

wajah anak2 akk dan adik ipar macam adik beradik aje .. mak su mereka mude belia ;)

Izzah Ab Aziz said...

dah mcm rombongan meminang pulak. hehehehe. tapi baguslah ramai2 hntar masuk u. kasi semangat sikit. :)

Gen2Merah said...

alhamdulillah.. wlecome back ya kak... lama x menjenguh di sini... bestnya dapat jalan2 ke sana ke mari.. pastinya ia akan merapatkan lagi hubungan silaturrahim sesama family kan.. nice

mMoOnN aAlLeEaA said...

jauh perjalanan tu kak.

pena rozie said...

seronok dpt jumpe sanak saudara....

kasihredha said...

selamat belajar ye Mira..
jauh nyo jale...kajang tu dah dekat dah ghumoh akak kat cheras ni.Metro tu pong kak gi sokmo :)

YNA HERMOSA said...

akakkkkkkkkkkkkkkk.. windunyerrrrrrrrrrrrrrrrrr...

lame x jengok sini sbb blog kita prob :(

skrg ni mmg musim panas yg teramat sgt kan?

how big ur family huh? hihihi

Shafiq said...

waauuu.... ramainya pengiring! hehehehe.. Tahniah buat mira. :-)

whitecappuccino said...

@Ayuni:kecik tapi kalau dekat 30 org asuk memang tak muat la.
@ieda:sekali sekala berjalan mmg seronok..muka kami2 ank beranak n spupu mmg ada iras.. adik akak tu dah anak 2.
@Izzah: a'ah kalo meminang tak tau la ramai mana hehe..
@Gen2Merah: Lama juga tak jengah blog cikgu..ya seronok jumpa mereka
@Monalea: memang jauh..dkt 2000km
@Kasihredha: tima kasih kak..oh yo ko? tak jauh la tu.
@YNA: lama betul menghilang! my family is verrrrryyy big! hahaha
@Shafiq; tima kasih ya..ya ramai dekat 30 org hehehe

m.u.l.a.n said...

sangat seronok kalo beramai2...

Hanis MY said...

auwww romentiknya kak nor n hubby i likeee...

Nur-nba said...

Salam. No wonder Kak Nor senyap je.. Banyak agenda rupanya.. Good luck untuk Mira..Semoga berjaya mengejar cita-cita.. Suka gambar yg last tu.. So romantic!!

Bazilah (^0^) said...

uitm puncak alam ye kak? dulu saya belajar uitm s.alam hehehe. bestlah dpt puncak alam, facilities baru2..

Mr.Clive said...

skrgn panas giler kan kak...haih...ritu demam sbb panas gilerr... >_<

whitecappuccino said...

@Mulan: sudah tentu!
@Hanis MY: awwww! hehehe..nok baddi dgn org hok duk Sendai tuuu :)
@Nur-nba:wslam nur..tima kasih..
@Bazilah: ya..ooo..a'ah dia cakap best kat situ.
@Mr Clive:betul..bila panas ramai yg demam

Deru Ombak said...

Assalamualaikum Cikgu..

Alang2 hantar Mira..panjangkan lagi langkah ye cikgu.
Cuti sekolah ni lah baru dapat berjalan puas2 kan.

Your girls comel2. Tengoklah maknya ye tak? Hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...