January 20, 2013

A VeRY QuiCK TRiP To ThE SouTH

Assalamualaikum...

Memang trip yg betul2 quick!
Petang Khamis tu kami
bertolak ke Kuantan dekat maghrib
dan sampai sana dah tengah malam.
Esok paginya terus ke Batu Pahat 
untuk ambik si kakak yg dah
 tamat wat degree 
serta angkut semua barang2 dia
wat balik..

Sampai rumah sewa dia dalam kol 2
terus angkut barang2 masuk kereta dan
tanpa sempat pekena beriana gam ke
mee rebus muar ke terus bertolak
ke Muar dekat pukul 4..

Singgah di rumah kawan di Muar duk 
sampai maghrib. Lepas kol 8 terus 
ke Kuantan dan sampai rumah adik
dekat 1 pagi...tido dah nak pagi..
Sabtu dalam pukul 11.30 kami pun 
terus balik Trg...sampai rumah
dekat pukul 4 ptg...
Driver maintain steady
tapi co-driver yg tak
drive sakit pinggang sebab
duduk lama dalam kereta.

Tak pernah2 lagi 
buat very very quick
trip yg jauh camni..huhu..
sampai nak
beli ole-ole pun tak terbeli!
 rugi-rugi!

Now everybody is at home
except Mira.



10 comments:

the malay male said...

penat giler driver kalau mcm ni

Carl Lesmana said...

memang betul2 quick la sampai tak sempat pekena beriani

Amie said...

Dapat bayangkan letihnya....

man said...

Mst letih kan..heehe

MystoryPic said...

rushingnya....... penat betul tu. Kadang2 tu driver ok jer kita yang dok sebelah yang penat lebih-lebih kan

Nur-nba said...

Tentu penat sebab perjalanan yang jauh..

sudipVSsenduk said...

Alhamdulillah, perjalanan yg dilindungi olehNya

ieda immi said...

mak aihh akak
saya baca saya letih kak huhu

elly nadyra said...

perjalanan yang jauh dan masa yang singkat, hehehhehe rugi2 sebab x dpt singgah byk tempat, tapi nak wat camner kan, so skang time to rest la, pinggang sure sakit sebab duk lama dlm keta kan!

Cik Nur said...

fuhh...baca pun boleh terasa keletihan tu..

rugi tak beli ole2...
tapi xpe..bila pegi lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...