January 15, 2013

DaH CeRGaS!


Assalamualaikum..

Petang sabtu lepas dah jumpa mak aji 
tukang urut yang bersesuaian. 
Alhamdulillah, sakit urat dah hilang dan 
saya rasa ringan dan cergas bila bergerak 
ke sana sini tak macam robot dah.


Tapi dalam keadaan 
sakit urat baru ni  saya sempat 
lagi mengemas kabinet dapur 

saya yang dah bertimbun dengan
segala benda dalamnya. 
Operasi ni telah tertangguh sejak lama..
tu la cuti dekat 
dua bulan tak buat apa. 
Bila dah start sekolah balik 
mula datang rajin tu. Bila 
mula mengemas tak sedar 
waktu berlalu tengok2 dah
dekat 2.30 pagi..
esoknya nak kerja..
2 malam berturut2 operasi kabinet.


Inilah hasilnya..

rupa dapur saya yang simple je, 
rupa dalam kabinet tak tunjuk :-)
Konsep ?Entah..
Tak kisahlah asal senang hati duk di dapur.
Paling penting nasi masak kan?

14 comments:

the malay male said...

kemas

Cik Nur said...

kemasnya dapurr..:)
cantikk dan besar.... :)

dapur umah mak nur kecik je..
nur xde rumah lagi..hihi

kasihredha said...

bestnyo jupo mok aji...ghaso nok berurut jugok nih...sakik oghat jugok.
kemasnya ghumoh...best masok kalu dapur kemas kae

MystoryPic said...

tak kisah la apa pun konsepnya.... janji kemas dan selesa untuk kita gunanya

elly nadyra said...

suka tgk dapur sis, kemas aje, konsep tak penting, yang penting kemas, berasap kan! me like!
sis, kalau sakit2 jgn wat kije berat2 dulu kang lambat lak baiknya

m.u.l.a.n said...

kalo start mengemas memang susah nak stop..

Rapunzeel Cikilolo said...

lega dapur dah kemas kan?

Papa Mifz said...

alhamdulillah dah cergas yer kak...harap tiada lagi masalah sakit urat yer...:)

Nur-nba said...

Dapur akak bersih dan kemas.. Syukurlah akak dah kembali cergas...

ieda said...

aduhai akak nie .. org cuti bagi rehat ekeke ..

tapi ok gak kemas2 macam nie supaya x serabut mata memandang kan ;)
cantik kak .. janji kemas ;)

Daddy Ziyyad said...

Yg penting kemas..cantik kitchen tu :)

pena rozie said...

Cantik dapur...

Hans said...

wah
kemas tu akak
terbaikkkk

man said...

Terbaiklah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...