January 5, 2013

OPeRaSi TeRPaKSa


Assalamualaikum
Buat apa malam minggu?
Malam minggu saya dah habis untuk
minggu ni sebab esok hari bekerja
di tempat kami.

Sekarang tengah operasi lipat kain baju,
operasi yang saya tak suka tapi kena
buat juga..lebih baik dari gosok baju tu!



Lipat kain sambil layan Piala Sumbangsih
2013,  pastu cerekarama. Tapi bola
dah habis kain sebakul ni tak kurang
kurang juga muatannya...
ATM mengalahkan Kelantan dengan
tendangan penalti 4-3 selepas seri 1 sama.

Selamat berhari minggu...
Hari yang panjang menanti saya esok.
Habis kelas sambung kursus 2-5 pulak.




29 comments:

the malay male said...

asyik Kelantan je menang, kali ni bagi ATM Pulak ye

Cik Nur said...

selamat beroperasi melipat kain..hihi

sempat jugak update entry eh..hebat betul..hihi

Carl Lesmana said...

3 in 1 bonda saya terr. lipat baju. bola and blog =)

Yaya Azura said...

operasi yang satu ini memang always terpaksa..haha..
yaya guna satu bakul je..kalau kain tak berlipat mana nak campak baju kotor?nak tak nak kena lipat..hehe

Papa Mifz said...

kat rumah PM pun sama, tungguh bakul dah penuh baru lipat...hehe

ieda said...

ekekek utk hari nie saya x mulakan lagi kak ..sama macam akak, biasa saya lipat mlm ;)

elly nadyra said...

Sama aku, lebih baik lipat dari gosok, x sangguppppppp!

Amie said...

Dulu masa ada pembantu, habis semua pakaian dia sterika sampai terkejut suami sebab letrik naik mendadak... sekarang bila dah tak ada pembantu, gosok ajelah mana yang nak dipakai ha ha ha hah...

QASEEH HATIKU QASEEH said...

Tahun baru semua keja2 yg x d suka tu trpaksa ambik balik...my maid part tym tu resign tba2...ehhh bkn resign sy yg ta mo dia dtg lg...byk songeh plk mntak naik gaji keja x stkt 2/3 jm gaji mcm maid yg 24/7 duduk dgn sy..cekal kn hati bt keja2 tu..klu hati x cekal trpaksa sy cari ganti...hihi

Yasmin Aris said...

xdpt tengok pon game tu. huhu

4feet8 said...

wah.. hujung minggulah baru dapat mesin kain + jemur kain. kemudian bila part nak melipatnya, mcm nak pengsan.. hehe.. harap bakal suamiku rajin melipat kain.. hihi..;p

sal ya said...

saya pun ada sebakul menanti. mana taknya. time nak melipat ada je tukang tolong lipat jgk.

sudipVSsenduk said...

prefer gosok baju dr melipatnya

Ayen... said...

sy suka lipat kain/baju,hehe...

HafRizah@Dátiles.Dulces said...

lipat baju? saya memng tak gemar lipat baju..kalau basuh baju sukela.hehe

:: My BeAuTiFuL wOrLd :: said...

SuperMak nih, hikhik

pena rozie said...

Rozie pun baru selesai buat operasi semlm....

Daddy Ziyyad said...

saya part nak melipat baju, mmg malas! hihihi

NM02 said...

saya lagi suker gosok baju. hahaha

kasihredha said...

X suka lipat baju...jemur baju lebih ok sikik

ieda said...

rutin yg x akan pernah kita tinggalkan kan kak ;))

m.u.l.a.n said...

suka gosok kain dari lipat kain... hehee..

ejulz said...

menarik gak game ni aritu.. hehe

man said...

Banyak 2 baju..hehehe

NoorVictory said...

Heheehee~

Saya paling suka lipat baju kak. Sebab boleh buat depan tv! Heee

Oh, pasal Ira takut duk belakang? Sebab jalan jeti tuh malam-malam gelap sangat kak. Takde orang. Tu yang dia rasa seram duk belakang. Hihi

kak nora said...

mata tengok tv..tangan tak jalan..tula pasal..

محمد رازيق said...

selamat berari minggu kak. terima kasih atas doa akak temph hari. maaf, lmbt sy bw blog akak balik. huhu. apepun tq bnyak2 kak :)

Nur-nba said...

Banyak juga baju tu.. Memang bercinta bila tiba masa nak gosok baju.. ;)

MulutPayau said...

Saya tak suka lipat kain....lebih baik menggosok..hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...