January 14, 2013

SaKiT UraT

Assalamualaikum.
Minggu lepas juga minggu yang sibuk dan
bermulanya misi mengajar dan panjat
memanjat tangga bangunan yang cacat
tak sama besar dan tinggi tu.

Paling kurang 2 kali sehari kena berbuat demikian.Bukan cikgu pompuan yang berusia
cam saya je yg rasa tercabar, cikgu lelaki pun
cakap benda yang sama bila sampai ke puncak, kena pause sat..cikgu muda yang kecil 
molek pun cakap penat kalau dah 2 3 kali turun naik macam tu. Exercise, exercise jugak 
tapi bila kadang2 lutut rasa terkehel, jenuh nak angkat kaki.

Nak dijadikan cerita, baru ni entah silap di mana, tiba2 rasa urat kat atas pinggang terkehel sewaktu bangun dari kerusi. Mak aiii! macam robot bila berjalan. Setiap kali tunduk rasa ngilu.nak berjalan pun sengal, rasa

Minggu lepas juga kursus Pro ELT (MBMMBI) anjuran British Council untuk guru opsyen Bahasa Inggeris telah bermula pada petang Ahad selama 4 jam..balik je petang 
terus saya lepak atas katil tak bergerak gerak. Dengan keadaan sakit urat cam tu dan terpaksa duduk dekat 4 jam memang torture. Nasib baik instructor kami dari Scotland 
tu friendly dan sporting kalo tak lagi stressed!
Bayangkan akan mengadap dia setiap petang Ahad 4X sebulan! 

Jumaat tu pulak terlupa yg urat kita baru rasa ok sikit tapi tersilap gi alih pasu bunga yg hampir terbalik kat depan rumah. Tiba2.ngap! terasa sengal kat bahagian
yg sama cam baru ni. Ah! sudah!....terkehel urat lagi ke? 
Yup! jalan macam robot lagilah!


13 comments:

the malay male said...

Kena pegi massage ni

Rapunzeel Cikilolo said...

cergasnye cikgu...

jangan lupa hati-hati ye...

Carl Lesmana said...

nak dapat eta baru pulak ke?

ieda said...

cayuk2 akk ..
semakin kurus lah akk lepas nie .. ;)

Cik Nur said...

adehh..nur baca pun berkerut muka..
faham sangat bila terkehel urat ni mcm mana..sebab nur pernah terseliuh kaki...

mmg peritt..huhuhu,...

xcuba mgurut ke kak...

whitecappuccino said...

@ieda:kalo kurus tak pe gak..
@carl; yup! tapi yg ni yg lain.
@Rapunzeel:haha..tima kasih.
@@the malay male:dah pegi 2 hari lepas,skrg da ok.

whitecappuccino said...

@cik nur: dah nur..baru jer.

Nur-nba said...

Alahai siannya akak.. Nur pernah tergeliat pinggang.. Memang berjalan macam robot la jawabnya.. Hope akak cepat sembuh, lepas ni kena hati2 ye..

Amie said...

Alahai... kena pakai sandal ajelah ni gamaknya kalau nak mendaki!

Rozuan Ismail said...

jgn lupa pergi mengurut ye.huhu

Papa Mifz said...

semoga cepat sembuh yer kak...susah gak kalau setiap kali jalan mcam robot kan...hehe

NoorVictory said...

Banyak kerja eh kak. Huhu.

Saya kalau gi sekolah pakai kasut pastu tinggal selipar bawah meja. Hehehe. Tak larat la nak melecet-melecet nak lenguh-lenguh. Huhu

elly nadyra said...

cabaran guru sekarang cam tu la kan...bukan nak kata apa, saya AJK PIBG sekolah agama, kalau guru2 mintak sket peruntukan dari PIBG, kitorang tak berat hati nak bagi, sebab kita tau, tanggungjawab guru tu camner, bukan mudah, nak2 sekolah agama, gaji derang rendah betul, rasa sangat tak sesuai ngan ekonomi kalau duk area klang valley ni, nak2 yang kalau dlm skim sementara tuh....sebab sekolah agama ni selalu tak de peruntukan tambahan utk guru, memanjang PIBG kena tanggung gaji tu, itulah pengorbanan seorang guru zaman skang, memang tak mudah...sebab tu ngan anak2 selalu pesan, jgn lawan cikgu...cikgu tu mcm mak gak, ada salah satu keberkatan dari cikgu tu sendiri, sis bawak2 la check up atau berubat takut melarat lak nanti!
take care sis!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...