February 27, 2013

BanJiR!

6.30 tadi air dah sampai ruang garaj
depan rumah..

Air semakin naik tapi dengan kadar
perlahan..keliling rumah 
dah dipenuhi air.


Kami tak pergi sekolah takut
air semakin naik.
Harap2 tak masuk dalam rumah.
Hujan dah berhenti semalam
tapi pintu air empangan
dibuka untuk mengelakkan
banjir yg lebih buruk
di kawasan ulu.
Kebetulan air laut pasang besar
menyebabkan air lebih 
banyak dari biasa.







11 comments:

baby comel said...

Aduhh. Kat mana ni? Moga banjir cepat2 surut..

Cik Nur said...

Hujan lagi ke..?
Harap janganlah masuk rumah..

NM02 said...

alamak... masih hujan kah skang ni? kalu masih, ada elok standby kemas ape yang patot ye...

the malay male said...

harap2 air cepat surut

amna said...

hati2, jgn ambil ringan wlaupun air rendah..
semoga tabah buat kmu n fmily

:: My BeAuTiFuL wOrLd :: said...

minggu lepas yna p kemaman kak, cari kepok lekor. byk kedai tutup, sedih. ujan plak x berenti.

semua plan percutian terpaksa cancel.

semoga akak sekelurga baik2 sahaja disana, amin :)

Dylla Abas said...

moga2 cepat surut..apapun kena ambil langkah b'jaga2...tak pernah lagi ada experience banjir macam ni...dugaan kan..

wahida said...

Ya Allah kak...kesian saya tgk...harap akak dan family tabah...

berjaga2 ye kak walau air rendah..harap2 berenti la hujan lepas ni...

Syira Qahira said...

salam kak,

harap semuanya selamat..

sepanjang laluan ke jerteh ke kampung raja sebelah jalan mmg naik air, banyak juga kereta yang kena parking atas jalan raya...


nampaknya hari ini hujan sudah stop. harap tak banjirlah yea.

Daddy Ziyyad said...

eerkk....bersabar ya...saya doakan air cepat surut

Ema Blog said...

kampung whitecapuccino ni kat mana?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...