March 16, 2013

ScHooL TRiP: CaMeRon HiGHLanD

Pukul 9.30 malam kami tiba di Tanah Rata Cameron Highland
dan terus ke tempat penginapan homestay kepunyaan
bapa saudara cikgu yang bersama kami. Kami sewa 3 buah
rumah 2 tingkat untuk menempatkan 34 pelajar dan 6 guru.
Sebuah rumah free so bayar untuk 2 buah saja.

Malam tu memang tidur sangat nyenyak sebab keletihan
berjalan di KLCC. Suasana pulak sejuk.

Kawasan tempat penginapan kami.

Esok paginya sesi mengisi perut sebelum menjelajah.
Kedai mamak tempat singgahan
Roti canai sardin jadi pilihan,
milo o juga tidak menahan.


Lepas tu kawan berkenan rojak mamak di pagi hari.
Takut kempunan, order sepinggan untuk dikongsi
namun rojak ni kureng mencuit hati
sebab kuahnya manis tak terperi!


Dah kenyang kami bergerak ke Taman Agro Teknologi MARDI. 
Sangat teruja bila nampak pokok yang berjuntaian daun
dan bunga kuning merah ni! Tersangatlah cantiknya!
Namanya Lady shoes?


Berjuntaian bunga atas kolam ikan ni. Ada pulak bunga biru tu.
Rasa nak duduk lama2 kat bawah pokok tu tapi banyak
lagi tempat yang nak dituju.

tengok ni..cantikkan?

interprem skit! nak gak masuk bunga biru ni.

Seterusnya, layan bunga2 ni ya..saya snap aje yang
berkenan di mata.  Macam2 kaler ada, semua cantiklah!








bunga yang menarik warnanya


Bunga ni lagi!


Buah yang pelik macam buah letup-letup tapi buah yang ni besar.


bunga ros yang dilawati lebah.

Sapa la tak kenal buah stoberi ni..
On the way keluar ingat nak beli buah ni tapi dah habis kat gerainya.
Takpe..banyak lagi kat tempat lain...

..................







8 comments:

Papa Mifz said...

mak PM rambang mata apabila masuk taman agro mardi tuh tengok bunga2...hehe

Rapunzeel Cikilolo said...

sukanya bunga....

cantik :)

Amie said...

Meriahnya suasana! Penuh warna-warni & bunganya cantik-cantik belaka!

nea lopah said...

cntik2 bunga kat sini....tq sudi singgah blog nealopah!

elly nadyra said...

Flowersssssssss subhanAllah cantik sgt

Cik Nur™ said...

cantikkk..!
Nur tak pernah sampai lagi ke cameron....

huhuhu

Carl Lesmana said...

mama noormah memang the best kalau bab flowerss. hihi =)geramm pulok rasa tengok bunga comang-comang.

Ema Blog said...

apakan daya jika bawa turun..layu semuanya..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...