May 21, 2011

KoNoN NaK CaRi KeTeNaNGaN, AmBiK KaU!

Assalamualaikum
Rasa macam tak percaya 4 hari tak online!
Biasanya hari2 buka blog walau tak update 
tapi kali ni 4 hari tak buka laptop!

Ok..lupakan!
Kali ni saya nak citer kisah yang
berlaku pada hari khamis lepas.

Pagi Khamis tu saya konon mencari tempat 
yang agak kondusif untuk saya marking exam papers.
Lantas saya masuk ke salah satu bilik yang agak tiada gangguan
dan saya boleh concentrate buat kerja saya sorang2.

Maka dengan semangat yang jitu (chewah!)
kalo tak sure saya tertido bila marking papers tu hahaha.
saya pun dengan khusyuknya 
meneruskan misi saya.
Selepas 2 jam lebih, saya pun ke kantin untuk mengisi perut.
On the way balik ke bilik tersebut,
kawan saya bagitau " tadi ada ular atas langsir kat bilik
sakit (bersebelahan bilik saya duduk tu).
"Oh! ya ker?" 
Saya pun bergegas ke bilik sakit tu dan memang betul,
 nampak ekor ular tu dalam lubang dekat siling, 
bermakna kepala dia berada di bilik sebelah.

Saya pun bergegas dengan kawan ke bilik saya tu.
Ular tu duk berlengkar kat tepi lubang betul2
hampir dengan tempat duduk saya yang membelakangkan dinding!
Saya pun ke kantin dan panggil cikgu lelaki lantas mereka datang
dan ambil penyapu halau ular tu..
ular tu jatuh sebelah luar dan menghilangkan diri tak dapat dikesan.

lokasi ular tersebut, kat kerusi 
ni saya duduk

Saya dah geli geleman, meremang bulu roma membayangkan
saya duk kat situ berjam jam tanpa menyedari yang ular tu 
berada hampir dengan kepala saya.
Ular "Ganding Wat" (tak tau kat lain nama apa) 
sebesar ibu jari kaki ni selalunya
terjun atas kepala orang!
Eiiii! tak dapat saya nak bayangkan saya bersendirian
dengan ular  kat dalam bilik tu!
Konon nak cari ketenangan, ambik kau!
Rupanya saya bertemankan
 ular!





7 comments:

Siti Safiyyah said...

hak3 mesti ular tu cakap dalam hati, oh cikgu ni tengah tanda kertas.. nak duk tepi jela.. hikhik ;p

kiz said...

ular ni kalau kita tak kacau dia..dia tak kacau orang..

delarocha said...

ada yang 'teman' rupanya

hehehe

nasib baik tak jadi apa apa

jeely jelly said...

ish ! bahaye ! naseb baik ade orang yg bagi tau..

Kalamhati said...

huwaaa gelinyooo ciknor..sy tau ular tu..rasanya ular ni jenis terjun atas pala then masuk ikut hidung utk tutup pernafasan kita

Shafiq said...

Nasib baik akak tak pape..

Rozuan Ismail said...

pergh.bikin takut je =) seram kot.kadang-kadang kalau kita tak kacau dia,dia tak kacau kita.relax jeakak wat kerja,dia kat situ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...