May 23, 2011

EnTRi MeLePaSkaN TeNSiOn

Assalamualaikum..
 Mencelah sekejap di antara waktu busy saya.
Saja nak melepaskan tension...
Tension sebab apa??
Jap lagi citer!

Sebelum itu saja nak tayang kek2 yang
dibeli oleh kawan, suami dan anak2 baru ni..
Walau kek2 ni dah biasa kita lihat dan
tentunya ada lagi yang lebih cantik dan canggih manggih,
namun kita kena menghargai apa yang orang bagi,
betul tak?
layan je la ek?

Si bongsu Sweet 14 punya kek 20/5
Sweet 46 punya kek..h3h3..22/5
Si handsome punya kek..24/1
Semuanya sedap2 belaka!

Ok, berbalik kisah tension tadi.
dua hari lepas si kancil buat hal sewaktu
anak bujang bawa nak gi Kota Bharu,
nasib baik tak jauh..
enjin kancil tu  jem!
kering silinder (betul ke eja ni?)
tu la tau naik jer..nak salahkan sape?
Terpaksa ditarik ke workshop.
Dah tak boleh nak buat apa, kena tukar enjin.
$$$$$ akan terbang.

Pagi tadi pulak on the way ke sekolah
keta saya tiba2 berbunyi dengan kuat kat tayar belakang
belah kiri, bila saya berhenti dan check tayar, tak de
nampak apa2, ingatkan tayar pancit.
berdebar juga saya tapi bunyi bising tu berhenti
selepas beberapa kilometer.

Tadi bawa keluar sekejap gi check kat workshop
kawan tu (tempat kancil masuk wad).
Selepas diperiksa, 
hehehe..tayar kat sebelah dalam tu dah
nampak benang rupanya,
serpihan getah tayar yang menyebabkan
berbunyi kuat dan stop bila dah tertanggal.
Nampak gayanya petang ni melayangla
lagi $$$$$$ untuk tukar tayar tu
huhuhuhu...

Apa nak buat, kadang2 bila
kita rasa ada duit sikit boleh la nak
put aside untuk sesuatu tetapi
rupa2nya ada pulak sesuatu yang tak disangka2
come up, nasib laaa huwaaaaa!!!







6 comments:

mommylavender said...

salam petang nur~begitu la nur..bile rezeki bertambah ade2 je masalah yg memerlukan $$$$$$ terbang ...

wahida said...

mcm tu la kak..kalau pakai kereta, memanjang nak duit jer...huhu...jap lagi minyak lak naik..adeh la...

si para para said...

ke tu mes

si para para said...

kek tu mesti sedap kan..

padlie said...

dah lama sy x dpt kek..

kereta adalah liabiliti kita... sib baik ari ni dah masyuk..

Jom kenal Sistem Suria kita

♕ Mr.IX ♂ said...

kek yg sedap tp lbh suka coklat...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...