May 31, 2011

UWaaaaaaaaaaaaaa!!

Tengahari tadi saya memang meraung!

Dah tak dapat nak tahan2 lagi..
 teramat sedih!
Saya tak dapat nak gambarkan
rasa terkilan saya.
Kucing hitam (Russian Blue) manja kesayangan saya
 mati kena gilis tayar kereta saya.
Balik dari sekolah (Kelas tambahan)
tadi saya terus pusing kereta masuk garaj,
tak nampak pun ada kucing kat situ.
turun dari kereta anak saya tiba2 menjerit
"Ya Allah! kenapa ni?"
Saya ke belakang kereta.
Terkejut sangat2 bila nampak
kucing hitam saya sedang menggelupur tersentak2
dalam longkang dengan darah 
yang membuak2 keluar dari mulut dia.
Kesiannya!
Saya terus meraung dan lari masuk rumah
 tak sanggup nak tengok.
Beberapa minit kemudian dia mati...

dia dah takder..huhuhu

tinggal kenangan

Saya rasa masa saya masuk garaj, kucing tu berada 
dalam longkang kecil (yg ada penutup).
Bila saya masuk agaknya dia terus 
keluarkan kepala
langsung terkena tayar.
Uwaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
SAYA SEDIH SANGAT2!
Saya telah membunuh kucing kesayangan saya!!!
Macamana saya nak lupa?
Ternampak2 dia menggelupur kesakitan..
Ohhhhh..sadis!


27 comments:

Rozuan Ismail said...

sabar je lah dugaan tuh =(. sabar k.Tuhan maha mengetahui

delarocha said...

sabar ye kak

setiap yang hidup pasti akan mati

akmall said...

sabar kak....

whitecappuccino said...

@Rozuan,delarocha,akmall: ya..terima kasih tapi tak boleh nak tahan..:(

♥ Princess ♥ said...

cianya ciknor....kite ni dah la suka kucing,pnh gak tgk situasi mcm tu..huhu sedih....;(

padlie said...

Macam tu la bila kita bela kucing..
Walaupun kita selalu beringat, tapi bila sampai masanya, kita kena terima jugak..

Sabar banyak2..


Proton Gen-2 buatan Arab

Jαnnαhツ said...

em.... kucing kat sebelah russian blue tu mcm kucing umah saya.. huhu.

Shafiq said...

Sabarlah ye akak...

Kalamhati said...

Ya Allah..sy faham cemana ciknor rasa..bkn mudah nak lupakan kejadian ni..

hope ciknor dpt sabar ye..hmmm sedihnya

kiz said...

pernah alami benda mcm ni..tapi lama2 oklah tu..mula2 memang trauma sikit..

ieda said...

aduhh sedihnya .. bila kita sendiri yg melanggarnya .. sabar ya dikkk

Hanis MY said...

akakkk sedihnyaaaaaa huhu...rs nk nangis jugak.. sabar ye kak, benda dh jadi lagipun kaknor pun dah check kan sebelum masuk...

Siti Safiyyah said...

erkk terkejut baca entri ni. sabo ye ciknor.

Amie said...

assalamualaikum,
saya pernah alami sendiri peristiwa begini dan juga suami sbb byk sgt bela kucing (21 ekor).. yg paling menyayat bila anak2 menangis tak berhenti2 krn sgt sedih melihat .....mmg sgt sedih, tu sbb kami tak bela kucing lg tp anak nak kucing, kwn bg 2 ekor... jiran pula langgar...sabarlah yea... cuba lbh hati2...amie pun sgt sedih bc n3 ni...

ïêmå å¢klê§ said...

kesiannya...
sabar erk...
dah memang ajal die.

ini cik ita said...

kak.........airmata sya pun...

g0m0k9enDek said...

alahai akak... kita sedih sekali!

zacky786 said...

sabo yer..~ hurmmm sy turut simpati.. :(

Yatt Lateef said...

sadis! sedey.. sedey..

Ayuni said...

ciannye...lamer dh x masuk cni, akak gi maner?

sissyira said...

salam

sabarlah kak...

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

sabar ye kak..huhu

kay_are said...

sabar ye kak.. dah tak sengaje nak wat cane.. emm

padlie said...

Lamanya kak menghilang... :(

Zombie Semut Api

Fiizya Aurora said...

sabar-sabar...dah ajal kucing tu..tp memang cedih *_*

Gentleman Frog said...

salam,

takziah! setiap yang hidup pasti akan mati.

Anonymous said...

Ebook tutorial Ebook tutorial Read books tutorials

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...