May 5, 2011

KFC UnTuK ADiK



  • Tengahari tadi "Speech Choir Team" seramai 35 orang  dijamu KFC sebab mereka minta KFC.
  • Selain itu banyak juga juadah lain seperti mihun, kuih lapis, nugget, sosej, keropok dan fruit punch.
  • Seronok tengok dorang makan, dua ketul seorang, besar2..selebihnya dorang bawa pulang.
  • Tahun lepas, ada seorang pelajar tu tak makan ayam bahagian dia punya.
  • Dia makan makanan lain.
  • Dia bungkus ayam 2 ketul dalam tisu,
  • Kawan saya tanya, kenapa tak makan ayam tu.
  • Dia jawab "nak bawa balik untuk adik".
  • Adik beradik dia 7 orang .
  • Mereka TAK PERNAH MERASA ayam KFC.
  • Kawan saya tambah lagi 3 ketul untuk dia.
  • Tadi pun sama, dia bungkus lagi ayam KFC untuk adik-adiknya.
  • TERHARU...


15 comments:

delarocha said...

sama sikit, sama merasa

Gentleman Frog said...

salam,

dulu pon keluarga sya mcm tu.

nur said...

Boleh tak kalau nak nangis baca Ni? Tskkkk

Rozuan Ismail said...

bagusnya,mereka lebih sayangkan adik mereka.

kiz said...

terharu pula dengan sikap dia yang ingat akan adik beradik dia..

whitecappuccino said...

@delarocha:baguskan?
@nur:saya pun sedih tau
@Rozuan:ingat dia kat adik2
@Kiz:memang saya terharu
@GF: sama la tapi masa kecik takder KFC lagi

Cikgu CTE said...

samalah mcm kita jugak kan...
kalau makan ngn kawan2, asyik teringat aje kat anak2 kat rumah...

mommylavender said...

ye la nur..tak semua dapat merasa, tapi bangga die ingat kat adik2 nya...akrab kasih sayang mereka...kurang dari segi lain tapi mewah kasih sayang

Farah Shamsudin said...

keluarga saya pun macam tu.. mesti ingat adik beradik..

missna said...

bagusnya...ingat adik beradik time makan sedap2...

Hanis Azla said...

terharu juga membacanya.. bagus sangat sikap dia tu.. sentiasa ingat org lain yg tak merasa dan tak kisah utk berkongsi sama..

fadh leyanie said...

sedihnya..dia mmg prihatin ingat kat adik2 dia..T_T

BuDaK PeGheLiH said...

sedihnya.. syg btol die kt adik2 dia.. nnt pasni klu saya mkn KFC mesti tringat kisah ni.. hehehe

lalink7 said...

kesiannye dorang...alahaii

nur easy said...

kenapa sy menangis bc entry ni..?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...