April 6, 2011

MaCaMaNa La SaYa BoLeH TaK TaHu??

Assalamualaikum!
Malam ini saya kembali bersiaran setelah 
dua hari tak post apa2 kat sini.

Lepas maghrib tadi saya bersiap2 untuk 
ke sekolah, ada kelas malam.
8.25 sampai di sekolah, semangat berkobar2
nak mengajar malam ni, semua bahan dah siap.
TAPI....
Aik!! senyap sunyi jer sekolah?
 kelas pulak gelap gulita ??
tak der sorang budak pun menunggu.
Biasanya dah ramai berkumpul
kat bangku depan kelas.

Adoi ya!!
Tak der kelas ke malam ni?
Setelah beberapa minit menunggu,
saya pun start keta...BALIK!!!

Sampai rumah, anak tanya kenapa saya balik.
"Tak der kelas!"
Yang sorang lagi pun menyampuk,
"Kan adik dah cakap kelas batal  malam tadi dan malam ni "
(announcement waktu perhimpunan pagi kelmarin)

Tadi ada majlis besar kat sekolah.
Saya ingatkan malam tadi jer batal, 
rupanya malam ni pun sama.
Macamana la saya boleh tak tahu???
Padahal saya yang uruskan kelas malam!

Terlebih rajin la pulak!
menghabiskan minyak petrol yang
 tak berapa nak murah lagi..


...selalu absent-minded




10 comments:

iz said...

haha..sabaq jela...excited namanya nih..hehe

Kak Aya said...

kadang-kadang ada waktunya kita jadi pelupa....biasalah banyak fikir...

Shafiq said...

sabar jela akak..:-)

♕ Mr.IX ♂ said...

guna ron97 jer..haha...mau pokai..

Hanis Azla said...

aduhai.. boleh tak perasan pulak yer kak.. mmg semangat betul cikgu ni..

Lulu caldina said...

yer, minyak mahal skrg ni..huhu

sissyira said...

salam

ni mesti banyak fikir ni...

YAYA AZURA said...

over excited nie...

kena tag ye..

http://diariibuwafiq.blogspot.com/2011/04/jom-join-bloglist-frommetoyou.html

wahida said...

akak mesti banyak fikir ni...

||aLeaSaRa|| said...

wah ni mesti dpt title pekerja contoh ni he3....tulah bila byk fikir otak serabut samapi blh terlupa,kan(selalu gak jadi kat kite huhu)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...