March 19, 2012

Dia BaGi PasTu Dia MinTaK BaLiK

As salam

Hmmm... tahun lepas saya ada buat entri pasal
dapat rebate cukai dari 

 
ni..

Masa dapat tu punyala seronok!
Tapi minggu lepas dapat lagi surat cinta
dari orang atas tu..cuma kali ni,
dia mintak balik huhuhu..
(nak buruk siku nih!)

potongan tambahan yang perlu dibuat sebab
potongan gaji sebelum ini masih belum mencukupi.
Maknanya setiap bulan mulai dari Jun 2012 hingga 
Nov 2012, itulah
jumlah yg akan diambil dari gaji saya.
Jumlahnya sebanyak ini...
V
V

Baru jer ura2 nak naik gaji tapi
tak dapat lagi dah sound kena bagi balik kat dia.
At least dia potong bulan2 ok lagi,
tahun lepas kawan saya sekali datang surat kena bayar
dekat RM10,000 sekaligus!
tak ke terkejut gajah?
Lepas berunding, kena juga langsaikan
jumlah berkenaan tapi dalam tempoh 6 bulan jugak.

Pandai jer dorang ni ek?
bagi dulu pastu mintak balik...
(psst..masa dapat tak hingat dunia! hehehe)





14 comments:

kiz said...

sabar je lah..hehe

♕ Mr.IX ♂ said...

bab cukai cepat jer diorang mengira....

delarocha said...

nnt mintak rebat semula yea.. huhu pusing2 tang tu jugak

Muzel Zay said...

Knp bleh mnta balik yeh sis??

kasihredha said...

sahhhh buruk siku punyerrr
tak baikkk tawwww

Aine Ainun said...

La hai...kok begitu...

Hehe, saya pon x berapa nak fham..
Takpe2...yg pting kita x berhutang

m.u.l.a.n said...

adoi.. sama la hubby ni pon kena few years back..

Rozuan Ismail said...

eyh, buruk sikunya diorang ni.tak tanya balik kenapa diorang amik balik?

Cik Nur said...

biasalah..
nak buat mcm macam mana. selalu cm ni..
huhu

Mr.Clive said...

tahun ni baru start bayar cukai... wuwuwuw

noor said...

LHDN slalu mcm ni..
bg pastu mintk blk
moralnya kita kena simpan sgal tok nenek resit2 hehehehhe

Alin Marlini said...

ni bukan takat buruk siku tp buruk tapak kaki..hehehhe

Mama Ema said...

banyak juga tu..sebaiknya tolak bulan-bulankan

anisalya said...

sabar je la.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...