March 4, 2011

DaLam BooT KeReTa KoRanG Ada ApA Ya?

Assalamualaikum!
Nak tanya kalian yang ada kereta
 dan pandu kereta sendiri,
 biasanya dalam boot kereta kalian ada apa ya? 
Maksud saya selain dari benda2 yang wajib ada
kat situ seperti tayar spare, jack dan car tools.
sebagai pemandu yang berjantina  perempuan,
kat dalam boot kereta saya biasanya ada,

@kasut atau sandal..bukan hanya sepasang, 
kadang sampai  tiga empat pasang. 
Senang nak tukar2 gitu.
Barang yang berikut pula memang ada
dalam boot kereta saya.
@Buku-buku rujukan untuk ngajar 
dan juga @novel (baca kalo boring menunggu) 
 Macam library pulak.
Pas tu, @payung kena ada tau!
 Kalau tiba2 hujan kan senang.
Tak payah nak gi cari jauh2.
Tak ketinggalan juga
@tupperware , selalu jugak beli tupperware
simpan dalam keta. Ada jugak macam ni?
@Tuala juga tak kurang pentingnya,
 mana tau ada emergency kan?
 Tak ketinggalan, @air mineral.
Akhir sekali spare jugak,@telekung.


Inilah antara benda2 yang biasa ada dalam boot kereta
saya. Mak aii!! patot la kereta saya berat semacam.
Segala mak nenek nak angkut dalam tu!
Untuk penjimatan minyak kita disarankan untuk
meminimakan barang2 dalam kereta kita kan?
Oleh itu, boot kereta perlu diisi dengan benda atau
barang2 yang penting sahaja,
tak penting, tak payah memandai2 bawak
beban tu..lain la kalo kalian nak balik
kampung atau nak gi bercuti mana2.
Ok!

15 comments:

♕ Mr.IX ♂ said...

normal la ada macam2 kan...bak ntah kata saper ntah...kete adalah rumah kedua...

Salam Blogwalking !! ^__^V
Latest Entry :
Lelong Seaglass..
Download Angry Birds for PC. Jom Lastik Babi !!!
Vlog#7 : Vlog Mandi Pantai..Ehh!! Mandi Laut!! la.....

Azwani said...

keta saya ada kasut, botol air kosong, payung pun takada..tapi seminggu ni ada suratkhabar lama, nak bawak p jual, tapi tak terjual2 smp skg...bawak ke hulu ke hilir je

whitecappuccino said...

@Mr.Ix:setuju sgt2..rumah ke2
@Azwani:hehe..surat kabar ye

Ayuni said...

dlm kete mak sye ader bnyk payung...

whitecappuccino said...

@Ayuni:mak jual payung ke??

Aisyah said...

betul2 ...barang macam tu memang patut ada dalam boot kereta ..senang skit!!!!

Gen2Merah said...

serius.. dalam boot kereta saya cuma ada sepasang selipar jepun je.. sebab saya hari2 suka bersihkan kereta.. bersih boot tu.. hehehe

delarocha said...

kosong..... boleh?

sissyira said...

salam

kak kita tak ada keta, tp dimotor kita penuh dgn sticker, berat tak agak3 nye..heheh

intan.maisarah said...

kosong.
banyak plastik dan surat khabar

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

dlm boot patik ade jeee..bole??

Wan Gerrard said...

hmm ada botol, payung dan tayar spare part :P

Seksi Bani said...

tak ada apa dalam boot.. semua letak kat seat belakang.. kekeke...

mrsharis said...

lamanyer tak BW..skng ni dah malas sgt2 nk update blog :) Btw, have a nice day dude :)

Solihin Zubir said...

slalunya kereta cikgu2 yg pling semak.. heheh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...