March 16, 2011

SeRaNGaN MaLwaRe...CheCK !

  Assalamualaikum !
Sejak semalam banyak juga blog yang
 saya masuk telah diserang Malware.
Jadi tak dapat lah saya masuk
 blog2 yang tertentu tu..Kebetulan 
baru sekejap tadi saya masuk ke
 blog Ayuni dan baca pasal Online Link Scan..
Terima kasih Ayuni..
Saya dah check blog saya dan
hasilnya...selamat!
 Harap2 korang tak jumpa la Malware kat blog saya ya.


 --------- LINK SCAN SUMMARY ---------
URL scanned: http://whitecappuccinol.blogspot.com/
PhisTank say's: Service not available.
AVG say's: Service not available.
SiteTruth say's: This site is safe.
Google Safe Browsing say's: This site is safe.
Threat Name: No Threat FOUND
Threat Definitions: 918321
Engine Version: 0.97
Host IP: 72.14.213.132
Link Status: Clean
File Size: 125.34 KB
Time Finished: 4.12 secs
Overall result: This site is secure.

Yang ni pulak blog nora yang saya cuba masuk semalam
dan memang ada Malware jadi saya 
check nak pastikan..
Sorry ya noa, akak check blog noa..jangan marah.


--------- LINK SCAN SUMMARY ---------
URL scanned: http://sayanoa.blogspot.com/
PhisTank say's: Service not available.
AVG say's: Service not available.
SiteTruth say'sThis site is safe.
Google Safe Browsing say'sThis site is safe.
Threat Name: JS.Crypt-1 FOUND
Threat Definitions: 918321
Engine Version: 0.97
Host IP: 72.14.213.132
Link Status: Infected
File Size: 129.93 KB
Time Finished: 4.12 secs
Overall result: This site may not be secure.

Ada lagi beberapa blog lain yg infected..
boleh check sendiri kat link di atas ya.

7 comments:

Ayuni said...

hikhik, welcome...

kiz said...

thanks teacher..dah check dah..selamat lagi..hehe

Gen2Merah said...

haaa?? ya ke? saya baru tau ni? Boleh check kan sy punya blog tak.. hehehe. Line intenet di area sini low la.. huhuhu.. lambat nak loading..

Cikgu CTE said...

blog saya ada ke haiwan tu??
saya dah check...tapi minggu lepas la...

kay_are said...

bahaye betul..malware ni makin menjadi jadi! ish ish

Cempaka R.Minta said...

hi
susah juga

ïêmå å¢klê§ said...

dah cek gak.. blog iema clear...
rajin2 la singgah..
hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...