December 9, 2012

SPeLL IT RiGhT


Sebelum cuti sekolah dulu,saya ke kedai borong 
untuk membeli "disposable" pinggan mangkuk 
bagi kegunaan jamuan. Inilah resit yang ditulis 
oleh budak (umur dlm 19-21 tahun)
yang bekerja di situ..
 
Faham tak apa yang dia tulis tu?
Kesian...

p/s: budak ni org Besut Tganu..bkn org luar.



16 comments:

Salami Simon said...

He he hehh... ejaan yang ditulis berdasarkan pada kebiasaan apa yang didengarinya... tu strawberry coklat yang tergantung tu benar2 menggodalah!!!!

elly nadyra said...

Org msiakah??????

ieda said...

lorhhhhhh ekekek
macam2 ;)

Anisa Anuar said...

wahhh...ejaan ni... *speechless*

Rozuan Ismail said...

biase le tuh.

Papa Mifz said...

Hmmm..harap dia improve lah ejaan nya kelak,huhu

aimaniman said...

Mcm tu ler yg 'kita' hadapi hari2 time menanda buku. Tapi yg peliknya cikgu x pernah putus asa tapi 'murid' pulak x pernah nak tahu yang ilmu tu penting.. tu yg bila x sekolah lg, 'menyusah'kan org jer...

Daddy Ziyyad said...

Buta huruf kah?

dekdaa said...

Hahahah kalau dia org Malaysia.. just nak cakap "kesian dia" tp kalau bukan org malaysia.. memang kelakar :P

Rapunzeel Cikilolo said...

supik pun ada beli :)

m.u.l.a.n said...

adoyaaaii.. nak cepat kot hehe..

Nur-nba said...

Alahai kesiannya dia..tak pandai mengeja.. Harap dia boleh perbaiki dirinya.

Cik Nur said...

org melayu ke cina..?
asal ada bunyi je kan ejaannya...

Shafiq said...

Boleh faham lagi. :-)

sudipVSsenduk said...

huk aloh...

Hazmin Hamudin said...

Alahai... Kenapa perkara macam ni boleh terjadi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...