February 21, 2011

NosTaLGia..MeMoRi UsAnG

 Usang

Helaian daunan
Yang gugur dari pohon
Mengingatkan daku
Saat dikau berlalu
Sesepi tangkaimu
Begitulah hatiku
Terasing sendiri
Meniti hari

Sejauh manakah
Terdaya ku meredah
Melepaskan diri
Dari belenggu ini
Dipanggang dibakar
Ia takkan pudar
Seraut wajahmu Ku rindu

( korus )
Memori yang usang
Bagai bara merah
Kurasa hangat bahang
Yang menujah (menyala)

Memori yang usang
Mengekori langkah
Diusir dibuang tak terpadam

( ulang korus )

sayangnya hatimu
Sepejal tembok batu
Tak bisa dirayu
Dengan airmatamu

Terbuku di hati
Dengan kedegilanmu
Tak daya ku tawan semula
La.. La... Oh... Oh...
La... La... Oh... Oh...
La... La... La... La...
Oh... Oh... Oh... Oh...

Semalam saya terdengar lagu dendangan Rahim Maarof 
yang berjudul USANG..best gak lagu dia ni. 
Tapi entri ini tak der kaitan langsung dengan memori cintan cintun ya.
 Cuma saya tiba2 rasa rindu dengan 
tempat saya belajar dolu2..


sebahagian dari kampus University of Delaware, Newark, De.
Teringat lagi suasana kawasan kampus
setiap kali musim bertukar..
Gambar yg ada dalam album perlu disnap balik
masuk laptop..jadi saya amik gambar kat google ajelah.
Walaupun gambar agak baru tapi
bangunan masih kekal yang lama
 dengan sedikit pengubahsuaian.
.
Brown Hall
Memorial Hall
Morris Library-saya kerja part time kat sini
Morris Library masa winter
Library 3 tingkat yang amat luas..boleh sesat kat sini.
Smith Hall-Overhead Bridge tempat saya tunggu bas 
Memorial Hall- English classes saya kat sini

Main Street Newark- dekat dengan kampus, tempat saya
dan kawan2 window shopping dan lepak..

bersama salah seorang kawan saya

Ok..cukuplah dulu melayan nostalgia memori usang saya nih.
Namun waktu ini adalah antara waktu2 yang paling menyeronokkan
bersama kawan2 , belajar dan mengembara serta
 meneroka hidup di tempat orang.
Sesungguhnya ia merupakan pengalaman
yang tidak ternilai harganya.


21 comments:

♥ Princess ♥ said...

bestnya ciknor...hidup merantau...jauh perjalanan luas pengetahuan..teringin nk smbung master kat luar negara gak ah mcm ni

delarocha said...

sronok blaja overseas

whitecappuccino said...

@Princess:betul tu..ha'ah..sambung laa.
@delarocha: seronok!

Ayuni said...

bestnye, malangnye english sye x seberapa...

whitecappuccino said...

@Ayuni: Kita semua belajar..practice makes perfect..Ayuni dah bagus apa..teruskan.

Mr.IX said...

wahhh..kagumnya blaja oversea....kita blaja kat sea jer...huhu...(coz blaja marin kena g kat laut..)

whitecappuccino said...

@Mr IX: ada jugak sea tu..hehe..mana2 pun sama asal belajar..

Radzkylini said...

woahhh,oversea lh.tringin nk study kt situ,hehe...

Shafiq said...

Huiyooo! Seronoknyer! :-) Wc, susah tak belajar kat luar negara? Segannya kalau jumpa orang Inggeris, saya cakap Bahasa Inggeris pun merangkak-rangkak. :-)

rizwan's sweetheart said...

asal pulak anak murid fda si radz tu menyebok kat sini? mesti dia skodeng aktiviti fda. tu yang dia datang sini...

kaknor... hehehe... fda cakap kaknor tak leh marah tau!!! rocklah gambar kaknor zaman muda-mudi... retro abes!! :)) hmm.. zaman belajar memang zaman paling seronok... fda ni oversea selat melaka jerk... :((

whitecappuccino said...

@Radzkylini:bleh2..
@Shafiq:ermm..susah tu ada la jugak sebab bukan senang pun..Apa nak segan..dorang sporting.
@fda:anak murid fda la tu kan..oh..hehe..tak marah pun.rock ker macam tu?

fyna said...

beshnye pernah duk kt oversea...
jeles....
;)

Hanis MY said...

wahh dah lama tak dgr lagu tu...kak norrrr cantiknya tempat tu i likeee esp yg english class tu ada bunga sakura....mau posing2 sakan sebelum g kelas hehe...

kay_are said...

rase pernah dengar lagu ni dulu.. cume x ingat yang mane 1.. huu

Syafiq Rosli said...

sis sedap ayat2 di atas..:)

Hanis Azla said...

mengimbau kenangan lalu yer k.nor.. bestnya ada pengalaman belajar di tempat org.. mmg memori yg tak boleh lupa kan dan takkan pernah usang utk dikenang..

wahida said...

wah...belajar oberc ye...mesti byk pengalaman kat negara org kan?

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

sonok nye blaja kat obesea...patik x penah p pon lg..

sissyira said...

assalam

memori usang yang masih terbekas dihati sebagai kenangan, biar waktu berlalu, usang itu tetap baru dihatiku =)

nur said...

Best tu ye merasa duk negeri mat saleh.. Sangat teringin..Tapi bila tah..
JEMPUT KEALL IN ONE

Sham said...

bertuahnya dpt tgk negara orang...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...