February 13, 2011

TeRuNG VS PiSaNG


google punye


Assalamualaikum..
Selamat beristirehat buat yg sedang berhujung minggu,
Selamat bekerja dan belajar bagi mereka 
yang bekerja dan belajar hari ini.

Hari ini saya nak berkongsi peristiwa yang 
agak lucu juga pada pendengaran saya.
Pagi2 tadi saya sedang mengawas peperiksaan 
kelas tingkatan 5 yang sedang melukis/menjawab
kertas Pendidikan Seni Visual (PSV).

Tiba2 saya terdengar salah seorang pelajar lelaki
bertanya kepada kawan yang berada di sebelahnya.
"Eh! terung serupa tak dengan buah pisang?

Masyaallah!!! 
Saya pun tanya balik budak tu,
"Awak tak kenal terung ke?"
Dia tersengih sambil geleng kepala.
Errrr...kalau tak kenal asparagus tu, logik juga.
Ni budak tingkatan 5 masih ada yang tak kenal terung???
Ada ke terung sama dengan pisang???
Macammana tu???

16 comments:

Nurul Afifah Addnan said...

aiyoo..wat malu je mcm tu..

Siti Safiyyah said...

erkkk terung tak kenal?? parah dah ni..haha

*eh baru pasan dah ade header baru..wahh tiru saya eh? ;p

Mirashada said...

hahaha. nak pekso seni lagu mano.

Ayuni said...

hikhik,budak zaman moden...

whitecappuccino said...

@Nurul Afifah: tu laa..ada ker..
@Siti:memang parah
@Mira: ho la!

Shafiq said...

Canggihnya budak-budak zaman sekarang. :-)

Gen2Merah said...

hahahaha... tu la kalau budak2 malas nak belajar. nak kenal benda pun tak tahu..

rizwan's sweetheart said...

kaknor... student sekarang memang... kdg fda rs mcm tak caye jerk dorang ni tak tau benda2 basic... fda pnh ada student dah bsr pjg tak tau pelam ada biji... sbb salu dia ngap yg mak dia da siap2 kupas

Gentleman Frog said...

salam,

budak zaman sekarang :D

ini cik ita said...

'papa2...kenapa ayam tu ada bulu?' tya seorg anak pabila melihat seekor ayam hidup. habis dikejarnya ayam tu...adesssssssss....

wahida said...

mcm x logik je ada yg x kenal...budak2 sekarang...mmg kes parah ni...

nelly said...

terung tak tahu ? hehe .
lawak2 ..

kay_are said...

len sangat tu pisang ngan terung.. ish ish..

noor said...

cik nor..kena bwk dia g psr nih tunjuk mana satu terung hihihi..
terung bulat ada terung panjang pun ada...

Hanis MY said...

akak, saya mmg terkezut mcm nak pengsan haha comel pun ade..
wahh cantik header baru...tumpang gembira akak dah makin advance...

Mr.IX said...

kalau dah time exam tak tau lukis terung camne la erk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...