November 20, 2011

CuTi DaN AKTiViTi

Assalamualaikum!



  • Hujan sedang turun dengan lebat setelah 3 hari panas terik..sejuk!
  • Harap tak banjir..risau.
  • Sedang prepare bahan untuk kelas tambahan esok hingga Khamis.
  • 8 am -1 pm selama 4 hari, jadi  20 jam.
  • Walaupun cuti sekolah, kena juga jadi driver selama sebulan, seawal  7.30 am sebab anak ada kelas tambahan juga di sekolah.
  • Lega sekejap sebab dapat cuti dari gosok baju kerja setiap hari..kecuali bila perlu. hehe. (nampak sangat tak gemar aktiviti gosok pakaian)
  • Mulai minggu depan kena fikirkan sesuatu yang boleh dilakukan untuk mengisi ruang cuti selain dari, tengok tv, meriba laptop, makan dan sebagainya.
  • Walaupun banyak benda yang boleh dilakukan, seperti menjahit langsir (yang dibeli sewaktu anak habis matrik, sekarang dah tahun 3 kat U..hehe), juga jahit baju kurung (tak habis jahit untuk raya serta  kain2 yang dibeli tahun lepas dan tahun sebelumnya..(tunggu mood rajin..errr..bila agaknya). Tapi bila dah start menjahit, susah juga nak stop.
  • Boleh juga merawat pokok-pokok dalam pasu kat laman yang semakin kurang sebab hanya diberi minum tapi tak bagi makan! 

15 comments:

delarocha said...

byk je kerja yg boleh dibuat..antara malas dan rajin je.. hehe

akmall said...

YEay!!! go akak! go akak!!! i know u can do it... best kan cuti *saya tak cuti..mencik!!!hahaha..btw.. selamat bercuti..

YNA said...

hebat cikgu mama nih, hihihi

Shafiq said...

banyak gak keje akak ek..

Pondok Usang said...

musim ujan skarang kan..

Gen2Merah said...

woww.. semoga cikgu dapat mengisi hari2 percutian ini dengan aktiviti bermanfaat.. all the best cikgu...

anisalya said...

bila tiba musim cuti memang kena fikir aktiviti anak2. lucky me sbb anak kecik lg tp dh plan nak hantar sekolah thn dpn.

Ayuni said...

hikhik, that is life....

mrsharis said...

salam ziarah :)

Amik tempahan tak? siyes saya tgh cari tailor ni..pls..pls..pls..

pena rozie said...

Boleh la nak cuba hobi br ke...

nelly said...

banyaknya aktiviti !!!

Papa Mifz said...

papa mifz pun tak suko gosok baju...hehe

whitecappuccino said...

@mrsharis: hehe..tak ambil la..jahit untuk pakai sendiri dan untuk anak2 jer..:)

aimaniman said...

@ capucino... wow,.. cuti 1bulan setengah kan... akak apa lagi pluang nak hupdate blog plus tido2 malaysia laa...

||aLeaSaRa|| said...

yelah byk betul aktiviti sis padat tu!hujan2 ni...takde mood nak rajin cuma ingat selimut je ngeee ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...