November 9, 2011

SuKaN SEA 2011: KePuTuSaN PeRLaWaNaN BoLa SePaK MaLaYSiA Vs ThaiLanD

MaLaYSia 2-1 Thailand


Sakit jiwa saya tengok perlawanan bola sepak Sukan Sea antara Malaysia dan Thailand. Malaysia walaupun mempunyai banyak peluang namun kealpaan dan kesempatan yang tidak dimanfaatkan dengan sebaik mungkin untuk menjaringkan gol menyebabkan Malaysia banyak melepaskan peluang keemasan untuk mengatasi Thailand. 

Yang jelas, sepakan untuk jaringan gol sering tidak tepat mungkin kerana mereka  gugup dan  tidak yakin. Pemain Malaysia agak lembik (asyik jatuh) namun pasukan Thailand juga tak berapa bijak.

Apa pun tahniah untuk pasukan Malaysia! Nasib baik menang!


p/s: sejak bila la pulak saya jadi pengulas tak bertauliah ni??

10 comments:

YNA said...

yna pun tgk gak tadi :)

byk giler peluang malaysia nak gol tp mcm pondan sepak bola, chewah! bkn main mengutuk org pondan, ahaha

Eena Arrina said...

hee..buleh je jd pengulas bola sepak yg tak bertauliah..tapi ...sy pon na jd gak..huhu :P

whitecappuccino said...

@Eena: hehe..boleh ek? jom!
@YNA: betul! tu yg akak senak dada hahaha!

Eena Arrina said...

eheee.bleh ..jomlah.camne ea? :Phihi

Hanis MY said...

Tahniah... Bestla bc ulasan kak nor ni boleh imejin...

whitecappuccino said...

@Hanis MY: aduh Hanis! macam ni ulasan pun best baca? hehehe..

delarocha said...

kadangkadang rasa pelik..hari hari training tapi main macam tu la jugak.

nnt klu bising2 dia suh kita yang main pulak.

whitecappuccino said...

@delarocha: a'ah..betul tu..
haha nanti suh kita main lagi dahsyat!

Anonymous said...

Out of a lack of any sort of a "Western Frontier" period of their own or just fascination with stories of skills from those in those days who made their way through life on either side of the law Japan has come up with some strong and bold gunslingers to add to their own mythology.. [url=http://www.mulberryhandbagssale.co.uk]Mulberry ooutlet sale[/url] 8. [url=http://www.goosecoatsale.ca]canada goose expedition[/url] Cdgaxrlwc
[url=http://www.pandorajewelryvip.co.uk]cheap pandora[/url] Kdpknstby [url=http://www.officialcanadagooseparkae.com]canada goose chilliwack[/url] hqzfxpcex

Anonymous said...

Red, Purple, Snakeskin, and other crazy colours or patterns are good too. [url=http://www.ukdresshop.co.uk]Evening Dresses uk[/url]
[url=http://www.expeditionparkaca.com]canada goose canada[/url] hfhcrqy dhmqagd [url=http://www.thomasjewellerystore.co.uk]thomas sabo chains[/url] mjtpywo [url=http://www.icanadagoosefr.com]Canada Goose Langford Parka[/url] xhthgat
nqmjfkz [url=http://beatsusoutlet.com]dr dre[/url]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...