November 29, 2011

MaK Aii! BanYaKnYa BeZa


Lokasi: mini market

                                              Anak   : Ma! tengok ni
                                              Mama  : apa dia?
                                              Anak   : mahalnyer! RM5.70???
                                              Mama  : Tak payah belilah.

Rasanya tak lama dulu
harga sebotol kecil ni RM2.70
tapi sekarang dah RM5.70!
Banyak sangat bezanya..
Hurmm...kicap alternatif?

16 comments:

kiz said...

semua dah mahal...

Gen2Merah said...

wowww.... biar betul sebotol kicap dah cecah RM5 lebih.. huhu.. Saya ni tau makan jak, soal harga2 barang yang dah naik saya dah tak perasan.. ehehe...

aduhai, ekonomi kita dah makin merundum.. Kuasa wang kita tak mampu utk menangkis kenaikan harga2 brg yang kian mendadak...

Amie said...

memang mahal... tapi satu-satunya kicap yang paling sedap di antara banyak2 kicap...

Hanis Azla said...

betullah kak.. ketara sungguh kenaikannya.. saya pun dulu main ambil tak perasan harganya dah naik setinggi itu.. tp sbb kicap mcm dah jd keperluan kat rumah tu, terpaksalah membeli juga.. jenama lain terasa kurang kick nya..

Kalamhati said...

kicap jalin la plop..huhu

Juliet_iRa~" said...

makin mahal kicap tu..

tp tu y sedap n semua suka..hee

:)

MamaEma said...

dah bukan naik double tu

Shafiq said...

Bukan ke harga tu untuk botol besar?

whitecappuccino said...

@shafiq: dulu memang harga tu untuk botol besar, skrg yg besar RM7 lebih..
@mamaema: ya betul
@Juliet: tu la pasal..sedap!
@Kalamhati: dah try Jalen tapi Kipas Udang lgi sedap hehe
@Hanisazla: tu la pasal..KU lagi KICK!
@Amie: yg lain kureng skit kan?
@Gen2merah: hehe..dah kawin nanti kena la tengok harga ya..
@Kiz: ya la..apa yg murah eh?

Rozuan Ismail said...

3 ringgit beza?rugi sungguh!

Hanis MY said...

mahalnyaaa dah la kicap feberet tu...

YNA said...

bkn stkt kicap, ikan bilis smlm yna beli 100gm rm8 kak :(

Papa Mifz said...

uish byk bona naik nyer...

ahsfantasy24 said...

Kicap sos cili,
semua dah naik, aigooo~

Nur-nba said...

Dulu pun tak perasan harganya yg jauh beza dengan kicap2 lain. Biasanya harga kicap cuma RM3 je.. Tapi permintaan tinggi untuk kicap brand ni.. Ramai tak perasan kot..

||aLeaSaRa|| said...

perghh awat mahal benor,kedai area rumah ni jual tak mahal macam tu.tapi yelah jenama ni dh naik harga,kite skrg tukar jenama jalen,kdg2 adabi not bad,janji kicap.tapi lg bgs kalau krgkan penggunaan kicap :)

owh baru je lepas cecah mempelam dgn kicap letak cili padi potong dan gula pasir perghhh makan malam2 memang pandaiiii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...