November 19, 2011

InDoNeSia vs VieTnaM...GaNaSnYeR!

Salam sejahtera!

Menyaksikan perlawanan separuh akhir kedua
antara Indonesia dan Vietnam membuatkan saya merasa gerun.
Gerun sebab banyak aksi-aksi ganas yang ditampilkan oleh
pemain-pemain yang terlibat.
sama-sama ganas,
macam oghe Klate kato,
"reboh guling bating ,tunggae langgae sapa blipat tekok!"
(kalo tak paham tanya oghe Klate ya)
tu dia description!

Kesian tengok penjaga gol Vietnam yang dua kali
berturut-turut melayang sampai jatuh berguling bergulung
tak kena buat boleh mati main lagu ni!

Namun begitu permainan masih terikat
0-0
hujan la pulak!

p/s:  update: Indonesia dah mendahului Vietnam 2-0.
       Pastinya final nanti tambah sengit ! Sengit sebab
       penyokong Indonesia akan mengasak Malaysia..



6 comments:

Shafiq said...

pergh..all out tu main..

anisalya said...

tu la. sian keeper vietnam tu. hopefully kita tak main mcm indon la. kalau main macam hari tu sure best tp mslh jgk sbb dua tunggak utama tak ada.

Papa Mifz said...

harap Malaysia monang final nih...

Daddylicious said...

kita lawan bukan dengan org tapi dot dot...hehe

nelly said...

Harap Malaysia mnang masa lawan Indonesia nanti !!

||aLeaSaRa|| said...

adeih geram tgk player msia malam final sebab harapkan KFCM je jaga depan pintu gawang....peluang ada utk diorg tepis je apa ke alahai!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...