February 10, 2012

NaSi KeLaBu Dan GoRenG2 HiTaM

Salam Jumaat dan selamat sejahtera !





Semoga kawan2 ceria di hari Jumaat ini..
Dah makan belum?
I had  nasi kerabu (gerai mari) dan milo panas tadi.
Kira brunch la ni.
Nasi kerabu RM2 je tapi kuantiti yang sangat berbaloi,
 ada daging bakar dan keropok.
 Makan sebungkus, kenyang sampai petang.

banyak kan?

Then another menu for those yang tak cukup makan..
boleh makan benda2 kat bawah ni sampai petang juga.
Tapi baru perasan, semuanya kaler hitam!
nasi goreng plak a little bit oily, terlebih minyak nasi pula sikit
tapi  still bleh dimaafkan kot.

kuey teow grg,nasi grg dan cokodok pisang


Dah makan boleh teruskan
kerja!



20 comments:

Serunai said...

Sedap benar nampaknya.

Deru Ombak said...

Assalamualaikum Cikgu.
Kakya rindu mknan ganu. Selain nasi kerabu, kakya terbayang2 satar... Uwaa! Nak pegi cherating next week, nak gi minum kopi di Hai San, kemaman.

Ayuni said...

ala, bestnye kuew tiaw goreng...

Kalamhati said...

2 ringgit jah nasi kerabu tu..murohnyo ciknor..huhu

norh said...

RM2? murahnya..

sudipVSsenduk said...

$2? apasal murah sangat? bestnya!

WuMing said...

Nasi pun warna biru..

whitecappuccino said...

@serunai: memang sedap tau! :)
@Deru Ombak: wslam kakya..oh..suka satar ye?
@Ayuni: :)
@Kalamhati:meme muroh sgt2..kat lain tok leh rego tu.

whitecappuccino said...

@norh&sudipvsSenduk: yer betul! dah la murah, sedap pulak!
@WuMing: itu namanya nasi kerabu hitam (tapi kaler biru)

Princess Nusy said...

sedapnye! one of my feveret..nasik kerabu..nyummy.. ^^

Cik Ina Do Do Cheng said...

RM2, murahnya.daging dan kueh teow dua benda tu cik ina tak boleh nampak, kecur air liur : )

Mama Ema said...

lama tak makan nasi kerabu ni

Papa Mifz said...

makin lapar den bilo tgk makanan2 kat atas tuh...huhu

Rozuan Ismail said...

rindu nk blik klate ,harga murah tapi makanan byk. kat sini mahal

Hanis MY said...

nampak sedap nasi kerabu tu... dah lama tak makan solok wuwuwu...

ZWAN SABRI said...

shedapnyeee..nk chikit.. hehe

Ros said...

Salam Whitecappuccino,

Kak Ros memang suka sangat nasik kerabu ni....sedap......Lama jugak dah tak makan ni...teringin la pulak...

:: Cik Nur :: said...

singgah malam n follow...

tiba2 jadi lapar la...hihihi...betul ke rm2? murahnyer...

mommy said...

assalamualaikum teman....mommy mai menjengok, moga2 sehat selalu ...:)

anisalya said...

suka dengan nasi kerabu. nyum3...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...