February 20, 2012

SaBaR Je Laa..

Petikan ayat dari esei pelajar tingkatan 5 Ekonomi


"The target group is teachers and students. The teacher have people is three teachers. And, the student have people is fiveteen people student."
(faham tak?)


...kesian pelajar saya ni..



23 comments:

:: Cik Nur :: said...

adeh..penin jap..!

Deru Ombak said...

Ermmm... Apa yang student Cikgu nak sampaikan ye..
Patut la Cikgu fening..

Rozuan Ismail said...

langsung tak faham

ieda said...

adeh .. terbelit lidah membacoo kak muhahahhaha .. hurmmmmmmmmm ;(

norh said...

kak, nak jadi cikgu tuisyen saya tak? terbelit lidah saya kena speaking sekarang ni.. :P

ANISA said...

direct translation maybe...hehehe..
paham sgt bila tolong ayah check paper english...

whitecappuccino said...

@CikNur: hahaha..tu baru satu..banyak lagi tau yg buat saya fenin!
@Deru Ombak: dia nak cakap, There are three teachers and fifteen students. yg kelas tu, fifteen jadi fiveteen!
@Rozuan: hehe
@ieda: jangan tersimpul dah
@norh: eh! norh terror per speaking!
@ANISA:betul tu nisa, fiveteen people student-15 orang pelajar.

delarocha said...

bahasa inggeris baku namanya tuuu

Hanis MY said...

kak norrrrrr saya tak fahammmm wuwuwu...

whitecappuccino said...

@Hanis MY: kak nor dah translate tu hahahaha
@delarocah: ye tak ya jugak hehe

Serunai said...

Ha3. Otak lagging nak translate nih. ssh tu. Tersirat kot. :)

Gen2Merah said...

ekekekeke.. terbelit lidah saya nak membacanya cikgu... hehehe.. kretaif jugak budak2 ni buat ayat. aha

Selendang Merah said...

apa tu..sm blur jap...

kay_are said...

tak faham.. tapi macam ade tunggang terbalik ayat je kat situ

MULAN said...

aarr...??? kefala fening jugak ni..

Ros said...

Salam Whitecappuccino,

Tak paham Kak Ros he.he.he......

Dearest Lou said...

Thanks for your sweet advice!

dearest-lou.blogspot.com

sudipVSsenduk said...

sbb tu la saya tak nak bila mak ayah suruh ikut jejak dia org jadi cikgu. Pening!

M@W@R Q@SeH said...

hehee memeningkan kepala yg tengah pening aje....

Gen2Merah said...

selamat pulang cikgu (",)

kasihredha said...

susahnya jadi cikgu kan
huhu bahasa apa tu?

anisalya said...

huhuu... apa point dia? takpe2. cuba lagi.

Mama Ema said...

saya pun tak faham ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...