January 10, 2012

AhMaD MuJaHiD MoHD RaZiP! AnDa MeMBanGGaKaN KaMi

Salam sejahtera..
Rasa bangga sangat bila baca artikel pasal...

Name: Ahmad Mujahid Mohd Razip
Major: Electrical and computer engineering
Year: Senior
Hometown: Penang, Malaysia


"Ahmad developed an app for iPhone and iPad that displays local crime and traffic information. Using the GPS feature in the devices, a user can see what crimes have occurred in the area, by type and location, as well as trends for specific types of crime. Ahmad says the app could be used by police officers, attorneys, real estate agents, reporters or anyone interested in local crime."

Tahniah Ahmad! kami bangga dengan anda. Anda telah membuktikan bahawa anak melayu juga boleh menyumbangkan untuk dunia dan ummah setanding dengan bangsa lain. 
Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Ahmad Mujahid, sila klik SINI


19 comments:

Deru Ombak said...

Salam Cikgu.

Turut bangga...

Zarith Sofea said...

goodluck for you too !!

Ayen... said...

Hebatlaa dia kan.anak murid cikgu ke tu?...

whitecappuccino said...

@Deru ombak: wslam..
@Zarith Sofea: tq..tp good luck utk apa ya?
@Ayen: ya..dia hebat! eh! tak laa..tumpang bangga sebagai rakyat Malaysia.

Kalamhati said...

geniusnya dia..bangga sgt bila baca..hope inovasi dia ni dpt bantu dlm mencegah jenayah..insyaAllah.tabikkk!!

Rtp Farra Arisha said...

sounds truly amazing. turut bangga terhadap dirinya :)

Ayuni said...

proud to be Malaysian!

♕ Mr.IX ♂ said...

maybe seseorang kena report guna gps ker?? hehe

Gen2Merah said...

wahh, anak melayu tu.. Tahniah.. semoga ia menjadi inspirasi buat generasi melayu kita yang lain.... yeahh

Nur-nba said...

Bangga dengan inovasi anak Melayu ini yang sudah tentu menjadi kebanggaan rakyat Malaysia.

Tahniah Ahmad Mujahid!

ieda said...

baca punn dah rasa bangga dia ..
tahniah ahmad ! ;)

Mama Ema said...

wah, hebat anak Melayu kita..

sudipVSsenduk said...

dalam usia muda (kumis pun baru belajar nak tumbuh)bisa memberi sumbangan pd masyarakat. Bangga dgn anak bangsa yg hebat... Kau memang de bomb la Ahmad Mujahid Mohd Razip..

Ros said...

Salam,

Kak Ros pun amat bangga ngan adik Ahmad Mujahid Mohd Razip ni...Tahniah la dari Kak Ros..

Pesanan Kak Ros,jangan lah lupa diri, jaga lah diri baik2 dan yang penting sekali jangan lupa Allah.......

noor said...

anak murid cik noor yer...hebatlah!

Hanis Azla said...

bangga juga melihat kejayaannya.. bagusnya..

wahida said...

tumpang bangga! hebat!!

whitecappuccino said...

@noor: eh!! bukn anak murid ciknor la..saja share berita ni..

anisalya said...

parents dia pun mst lagi bangga dgn dia kan? at least anak dia org mmg jadik 'orang'.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...