January 3, 2012

KemBaLi Ke SeKoLaH!


Salam..



Jarum jam dah menunjukkan hampir pukul 1 pagi,
tapi mata masih tak menunjukkan tanda2 nak tido..
Err..pakaian untuk esok tak iron lagi..
nampaknya kerja iron meng-iron baju akan kembali menjadi rutin,
mula2 ni iron waktu malam,nanti iron pagi2..
tu yang kadang-kadang punch card ngam-ngam kalo tak merah.

Tadi si Lisa dah pesan,
"Ma, esok gi sekolah awal ek?"
Hohoho..dia pulak pesan kat kita??
Ya la, dia takut on the first day of school dah kena tahan 
kat pintu pagar sekolah.
Lagi pun dah tentu dia tak nak jadi the first name 
yang melakar sejarah tahun 2012 dicatatkan
dalam buku
"datang lewat"

Ok! nak gi iron baju !
bye..

16 comments:

delarocha said...

klu lewat, ikut pagar belakang skolah, hehe

KizMySeLf said...

seronok sekolah ni sebenarnya kalau ada minat.

ZWAN SABRI said...

bagus pi skolah awai.. azam baru.. :)

anisalya said...

rutin biasa seorang ibu.

Lelaki Ini said...

selamat ke sekolah!

MamaEma said...

iron baju jangan sampai hangit yer..

Shafiq said...

semangat tahun baru tu.. :-)

noor said...

waaaa dh lama bercoti kan cik noor
rasa lain mcm x nk ke skolah ni? smangat2 kan br jer sign sbpa heheheh

ieda said...

ekekek bagusnya kalau dia selalu nak gi sek awal .. anak2 saya pun x suke ke sek lewat kak ;)

Hanis Azla said...

selamat ke sekolah semula kak.. have a nice day..

Hanis Azla said...

selamat ke sekolah semula kak.. have a nice day..

norh said...

kak, dah brapa lama sy tak leh ubah tabiat nak iron baju waktu pagi..
lagipun takde thrill la kalau tak kalut2 waktu pagi..ha ha ha
tapi no way la sampai punch card merah :P

YNA HERMOSA said...

good luck kakak :)

have a nice day ;)

Papa Mifz said...

mesti super sibuk kan bilo anak dah bersekolah ni..

Nur-nba said...

Bersemangat anak akak.. Selamat kembali ke sek.. :-)

Ayen... said...

selamat bertugas kembali yek cikgu,hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...