January 26, 2012

SaJa MenGunDanG CiK GaSTriK La Ni

Selamat malam selamat pagi!


Kebiasaan bila hari cuti,
 kalau pagi-pagi memang kurang selera nak makan.

Namun disebabkan perut  selalu buat hal kalau tak breakfast,
saya akan minum milo campur nestum atau oatmeal sebagai alas perut
sebelum masuk benda2 lain.
Kalau nasib baik, perut tak meragam,
kalau nasib tak baik..tunggu saja kedatangan Cik Gastrik!
Tapi bila dah sibuk ke sana ke mari dan memasak tadi,
pukul 2 baru saya makan.
Antara menu lunch tadi ialah...

Udang masak lemak kuning tapi tak pedas.


kemudian, sotong goreng kicap (tak amik gambar)
 tempe goreng dan bendi goreng lagi
ehhh! semua goreng ni...
Lepas lunch dah terasa sikit2 sakitnya
sebab makan bendi tu kot.

Tapi, masih boleh bertahan.
On the way balik service kereta
SS ajak minum.
Hohoho..saya selalu order minuman panas
tapi entah kenapa tadi aku tergoda aku tergoda
terkeciwa dengan gambar 
dalam menu tu, maka TERRR-orderlah
Cappuccino..jeng..jeng..jeng
tu diaa!!



since perut dah ada ura-ura sakit,
yang awak gi minum ais pulak!
memang sajalah mengundang penyakit namanya!


slim kan badan gelas ni??



Nasib baik juga tak tumpang hirup
jus tembikai ss punya ni..
kalau tak, pasti saya tambah merana
sebagaimana merananya
badan saya waktu ini
dek kunjungan Cik Gastrik
yang mengganggu waktu tidur saya.
Camana nak tidur bila sakit begini.
Harap2 early in the morning Cik Gastrik dah pergi jauh-jauh
dihalau oleh Omilock 20mg!
Allahuakbar!





19 comments:

EZAD AMIR said...

hahaha..cian nye..tu la lain kali mkn minum kena jaga2,jgn main suap je...ekekeke

YNA HERMOSA said...

tu dia, hihihi

part fav yna ni makan2, haha!

Hanis Azla said...

siannya akak.. kena lebih berjaga2 makan lagi selepas ni.. take care kak..

Deru Ombak said...

Salam and selamat pagi teacher,,
makan ikut time ok.. kalau dah kene gasterik yang serius, susah nanti..

Ayen... said...

air peberet ayen tu,ice blended cappuccino.....hehe.

Mama Ema said...

kalau gastrik tak boleh minuman berais erkh..

Papa Mifz said...

kalo sekalo kene gestric mmg sakit tak hengat wor...huhu

♕ Mr.IX ♂ said...

opss TER-order whitecappucino! haha

Kamsiah said...

gastrik...saya dah berbelas th ngidapnya...datang ikut suka dia ja..tak kira lapar atau lepas makan...
ubat sentiasa ada dlm peti ais...

gastrik pantang minum ais ke...serius saya tak tau plak...sbb tu kut tak pernah hilang2...

pena rozie said...

sedapnyer masak lemak kuning udang...

Nur-nba said...

Kadang2 kalau kita dah suka sangat.. perut sakit pun kita tak hirau..

Sedap nampak air tu.. :D

ieda said...

aloor akak .. terliuq lakk rasanya tgk cappucino tuu huhuh

Lady Milo said...

lemah betul tengok makanan sedap ni.. mesti nak terjah dapur..

norh said...

kaw sangat cappucino tu.. I LIKEEEEE

Hanis MY said...

kak nor take care tau... tapi siyes terliur dgn air kak nor order tu yumm feberet jugak hehe...

a.samad jaafar said...

saya pengidap gastrik yg agak teruk..biasanya, kalau makan gamat mas tu..dia jadi ok..tp saya jenis malas makan ubat.. ada petua lain tak?

anisalya said...

ada gastrik ek? sy mkn je. kalau skt sgt tu la br tak blh mkn. hehehe...

Deru Ombak said...

Salam Cikgu..
sihat?

kalau cikgu ada kelapangan harap baca TAG diblog saya ye..

http://deruombak.blogspot.com/tentang-dia-saya-dan-mereka


mekasehhh...

sudipVSsenduk said...

mana nak cari Omilock tu ya.. farmasi ada tak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...