November 23, 2010

NaK MaSuK BLog KeR?

Sejak kebelakangan ni kita suka benar ambik gambar.  Tak kira la apa2 gambar pun asalkan ianya  menarik perhatian kita, ambik jer la. Dulu pun suka jugak tapi tak la seperti sekarang sebab sekarang lagi la suka, boleh jadikan bahan untuk blog kita..

Semalam kita citer pasal daun kari kan?  Sewaktu kita gi ambik gambar belakang rumah..kita cari juga pokok limau purut yang biasa ada kat situ....tapi takde.

Lalu kita pun bertanyalah kepada suami kita kemana peginya pokok limau purut tu. Suami jawab dah takde sebab mati selepas orang meracun rumput beberapa minggu dulu. Lepas tu dia tanya, “ Kenapa tanya pokok limau purut?..nak masuk blog ker?” Hehehe..kita pun jawab, “ Tak laa…saje tanya..”

Padahal, yer kot..Smile

p/s: Orang tanya  daun limau purut biasanya untuk buat tomyam, kita pulak nak wat masuk blog.

15 comments:

Siti said...

kaknor.. siti pun terkene macam tu jugak dengan mak.. hehe, kalau apa² mende jadi ker, mesti dia cakap,kejap lagi cerita kat dalam blog tau. haha maluuu

whitecappuccino said...

Siti>> hahaha..ye ker? mak pun tau dah bahana berblog ni kan? semua nak masuk blog :)

Siti said...

dulu masa mula² buat blog,mak terkejut tau. sbb dia pelik kat mana lah siti blaja buat blog. hehe, siap dia cakap lg, dia ade juga blaja buat blog tapi berbayar lah.. hehe

whitecappuccino said...

>>Siti
Ohh..skrg org belajar kt internet jer kan??

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam...
takde limau purut tomyam tak sedap akak

noor said...

org pun dah tau ek kak kejenya nk msk blog jer hihihi..trend masa kini tuh

whitecappuccino said...

>>>noor: suami je tau akak ada blog, yg len tak tau:)
>>>brutalsolo: wslm. ye mmg tak sedap kalo x masuk daun limau purut..

aKu ZaHaa said...

dah ikut awak...ikut le balik....tq.

whitecappuccino said...

>>>aKu ZaHaa
Tenkiu..da follow..

Siti said...

betul2.. skang ni tinggal nak google je, apa2 pun leh jumpa dah.. hehe,

♥ Princess ♥ said...

mesti suami dah tahu yg wifenya suka main blog..ekekee

whitecappuccino said...

>>Princess: aah..dia mmg tau pun..

Tomato Gurl's Life said...

busy sgt ke smpi xsedar pokok limau purut dah mati..hihi..nasib baik cik tom xpernah kena tegur lg psl amik gmbr..hihi ;)

Gentleman Frog said...

Salam,

pokok limau purut boleh mati kena racun rumput? (p_q)

whitecappuccino said...

>>GF: wslm..Yer, pokok tu kecik lagi, tak sampai 1 kaki..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...