January 19, 2011

25 RanDoM ThiNgS AbOuT Me

Salam 
WC minta maaf kalau kebelakangan ni  tak boleh nak membalas komen dan jejak kawan2 disebabkan keslowan internet yang berada di tahap melampau. Oleh itu, WC mengambil kesempatan ini untuk menjawab tag dari fda tentang "25 random things about me"...nak tau tak???

Sebelum tu baca dulu soalan yg WC kopi paste dari blog fda ni ya.


"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25 random things, facts, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated."

Ok! If you want to know more about me,silakan..

1. Anak ke 2 dari 3 beradik
2. Suka warna ungu/pink dan cokelat 
3. Suka cappuccino dan yogurt.
4. Seorang yang simple, friendly and wonderful (hehe..puji diri nampak).
5. Lepas SPM merantau dan study kat tempat orang.
6. Sebab tu very independent.
7. Habis belajar terus kawin.
8. Penggemar sayur nombor 1 terutama sayur campur, sup sayur,
 ulam dan kaum kerabatnya.
9.Suka pemandangan tepi sungai, paya, tasik dan tempat yang
banyak bunga2 cantik.
10. cepat letih bila panas.
11. kalau nak sesuatu benda dan2 tu jugak nak gi 
cari/beli, tak boleh tunggu( sama cam suami).
12. Susah marah dan jarang marah.
13. Terlalu nak jaga hati orang sampai kadang hati sendiri  
tak terjaga.
14. Wajib cuci muka sebelum tido.
15. Mudah kasihan kat orang dan binatang.
16. Spaghetti saya ramai yang suka..(tanya kawan saya ek)
17. Selalu kena gastrik dan sakit kepala yg teruk.
18. Tak suka orang pasang lampu waktu siang (rasa panas).
19. Pernah kena sakit perut yang dahsyat sehari
sebelum final exam first year kat universiti. Rupanya baru tau ada
appendiks dah tahap kritikal, terus operate. Terpaksa amik
make-up exam. orang dah abih exam kita baru mula.
20. Fobia tempat tinggi, kalau  berada di koridor bangunan tinggi
selalu imagine dinding koridor runtuh dan kita jatuh..takot!!
21. Pernah naik flight dari New York ke Seoul ke KL tanpa teman semasa
umur 19 tahun (dah kata sangat daring).
22. Peminat Michael Learns To Rock dan Bryan Adam.
23. Lagu jiwang saya, "That's Why You Go away", "Breaking My Heart"
dan "Everything I Do, I do it For You".
24. Suka nonton drama Korea, pernah tengok cd korea sampai
subuh..tak boleh nak stop lepas satu episod ke satu episod.
sebab tu tengok time cuti jer.
25. Dikelilingi family minat seni..suami, anak laki dan mira
suka main gitar dan keyboard dan minat melukis.


dah abes!!
nak tag 4 orang jer la, tak larat nak cari huhu


fda
hanis azla
monalea
hana sakura

jap-jap!!
tengok
kat 
bawah 
ni,
pics 
zaman
sedang
belajar
tahun
80'an
*
*
muka innocent jer ( sama tak ngan muka kat sebelah ni)


zaman muda2 dulu


sekian sahaja
Terima kasih!!










16 comments:

Belalang Hijau said...

satu family minat seni ek?
bagus2...leh la buat band ngan belalang...

hahaha

♥ Princess ♥ said...

ciknor..byk juga kite sama ye..

1) minat pink/cokelat
2) suka sayur
3) 1 je xsuka = spagetti..huh

Monalea said...

keluarga seni. sama mcm keluarga suami. penyanyi, pemain gitar, pemain biola, penari, pemain keybod semua ada.

delarocha said...

whitecapuccino tak minat ke? huhu

whitecappuccino said...

@Belalang: haha..bisa diatur
@Princess:oh ya? geng!
@lea: memang seni la
@delarocha: yg tu sudah semestinya lah

mrsharis said...

saya pun sukaaaa sayur & gayat bila berada d tmpt tinggi..seram sejuk jadinya..

akmall said...

kat mana ni???.....oldies!!...memories remain...

akmall said...

thanks....but if you make comparison... which is the best..this time or that time?...i mean the years...

Hanis Azla said...

saya pun gayat juga.. klu kat tmpt tinggi tu rasa dah tak boleh gerak kaki ni.. tetiba rasa kejang he..he.. Thanks yer sudi tag. Tapi saya pernah buat juga dulu. 25 ttg saya ada di situ.. http://hanisazla.blogspot.com/2010/11/tag-oh-tag.html

Hanis MY said...

kak nor terima kasih tag nanti hanis wat k... wahh suka gambar yg ada kolam kat belakang tu kak nor belajar mana dulu? mcm kat bekah europe je... tak pun us..bestnyaaaaa

Kalamhati said...

study abroad ek..whaa kenangan sungguh ni..hehe
dpt kenal ciknor lebih dekat..=)

Wan Gerrard said...

wah mude nampak lain :P
bestnyer gambar tu

whitecappuccino said...

@Hanis azla: ok nanti akak baca ek
@Hanis MY:sama: gambar tu kat museum kat US.
@Kalamhati: ya :)tima kasih
@Wan Gerard: lain ya? yer best!!
@Akmall:that time
@Mr haris: bleh geng la

Siti Safiyyah said...

ciknor,, no 1 kite same! hehe, tapi yg no 24 tu..err peminat korea jugak? teehee sorry saya tak minat..haha ;)

rizwan's sweetheart said...

kaknor... sorilah fda lambat baca & lambat komen... tetiba jek fda sakit... :(( gambar2 kaknor... very old school u... :))

whitecappuccino said...

@fda:Takpe fda..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...