January 14, 2011

SeRBa SeRBi CoKeLaT

Salam semua...
Hari ni WC nak share tentang 
benda-benda yang mempunyai
pertalian darah dengan cokelat yang
dari dulu hingga kini
dan selamanya
menghantui 
anak-anak WC.

Yang  masuk dalam carta sudah
semestinya..

Chocolate-flavoured Ice-cream


Orang suka strawberry punya flavour,
cokelat juga  pilihanya.

Seterusnya ialah

 Chocolate Waffles

Pernah disuruh oleh mereka
supaya WC beli "Waffle Maker"
wah3x!

Kemudian..

                                        Moist Chocolate Cake

Kalau buat kek, mesti dorang buat kek ni..
Raya ke, birthday ke, ada jamuan kat sekolah ke..
Inilah kek yg mereka pilih  
lagi pun mereka pandai buat sendiri.
WC hanya belikan bahan,
seterusnya serah saja pada mereka

Seterusnya,
Chipsmore Cookies

Kalau singgah mana2 supermarket
atau kedai, inilah biskut
yang disambar mereka..
sama juga dengan
biskut yang
berikut ini..
Oreo Cookies

tak ketinggalan juga

Oat krunch

Cereal  pulak
sudah tentulah,

cocoa crunch

Namun species cokelat yang paling
berhantu dan menghantui mereka
tak lain tak bukan ialah

Cadbury Chocolate 

Memang
Hantu cokelat!!



p/s: semua gambar2 di atas dipinjam dari google.

14 comments:

Rozuan Ismail said...

ari tuh baru g pameran coklat kat mid..memang rambang mata nak makan coklat..huhu

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

i love coklat!!!!

Monalea said...

banyak-banyak benda kat atas tu Moist Chocolate Cake je yang lea suka. nikmat tul kalau dpt makan.lagilah kalau sejuk

wahida said...

uik, betul la, mmg hantu coklat sungguh la...saya ni coklat sikit2 je boleh makan, jap lagi saya muak lak...

noor said...

hantu coklat datang!!!!
nyum..nyum

whitecappuccino said...

@wan:mesti bnyk cokelat tu.
@AFA: oh yeah?
@Mona:Akak suka juga.
@Wahida:a'ah hehe..akak pun cepat muak jg.
@noor: hehehe..

Siti Safiyyah said...

saya tak bape gemar ngat perisa coklat ni tapi coklat bar yg last tumy feveret! hehe, tapi biasa beli teblerone..dia ade milk/white choc..best tp agak sweetlah..hehe ;)

ruby zaizi said...

sy pon suke coklat!!

MrZuRied said...

sedapnya cokelat tue..lapar plak rasa..huhu

♥ Princess ♥ said...

leh geng la dengan ank cikno ni...mmg hantu cokelat juga...

! Encik Nakal ! said...

nakai pun hantu coklat gak ni~~hakhakhak

aqeyLs said...

gwe pon ske coklat. sume coklat. xminat vanilla & stroberi. huhu

choc indulgence secret recipe is the besT!

whitecappuccino said...

@Siti:teblerone mahal lor.
@Ruby&nakal: oh yea?
@MrZuried: gi beli cepat!
@Princess:Boleh sangat la
@aqeyls: leh join la

Anonymous said...

Hi, I read your blogs regularly. Your humoristic style is witty, keep
up the good work!

my webpage :: Saffron

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...