January 1, 2011

MaKan,MaKaNaN, TeMPaT MaKaN???

Salam.
Selamat Tahun Baru 2011!
Entri ini merupakan entri yang pertama untuk tahun baru .
Terima kasih Fda kerana WC ditag olehnya..
hurmmm, soalan berkaitan makan, makan2, makanan, tempat makan?
Jom MAKAN!! best nih..

1.namakan 3 makanan yang korang paling suka dan bagi spesifik nama makanan tersebut dan da way u like it
@paling suka kuay teow sup kalau gi kedai selalu order nih

pinjam google
@Pizza!
@laksa penang

2. jenis air apa yang korang paling suka?
@capuccino
@teh o ais laici
sumber link

3. which type of food yang korang paling prefer? pilih 3 malay, chinese, japanese, western, italian, mexican or arabian?

@Malay-nasi lemak,nasi dagang
nasi dagang
@Italian-pizza,spaghetti
@Western-chicken chop

4. apa makanan yang korang paling expert masak? dalam kata lain takyah tengok resipi tapi at da same time bila orang lain rasa orang lain akan kata..."wah, sedap gila~!!"
@tentulah "spaghetti"! ramai yang puji chewah!

5. semahal mana korang bayar makanan korang?
tak bape ingat tapi dulu makan breakfast kat KLIA, nasi lemak(suami)
dan sandwich(WC) dan teh tarik dalam RM30

6. beri nama restoren feveret. apa nama makanan paling sedap kat situ.
@pizzahut ..pizza la


7. ayam, kambing, lembu, itik, burung puyuh, burung wak2, landak, ayam denak, mana satu yang korang suka? kalo ada lain yang korang suka aku tak list korang bitau jelah..
@ayam

8. restoren/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda. dan makan minum apa? kalo korang ingatla..
@tak ingat ler..lama sangat dah

9. apa makanan yang selalu remind korang terhadap pasangan korang. kenapa?
@sup tulang, sebab suami selalu order nasi dengan sup tulang

10. kalo korang pergi rumah orang, korang harap tuan rumah tu hidang apa?
@teh o pun tak per

11. makanan yang korang tak boleh telan langsung..samada tak sedap or tekak korang dah kembang..
@tak tau..

12. menu raya paling disukai?
@nasi minyak kerutup ayam mak mentua

13. jajan or cekedis feveret?
@rempeyek kacang
pinjam sini
14. beri 2 makanan yang emak korang masak korang suka.
@nasi dagang dan masak lemak pucuk ubi kayu.best!

15. makanan paling pedas korang makan..sapa masak?
@somtam-tukang masak kedai depan rumah,
berapi terlompat2 gue.

16. kalo korang jumpa orang yang tag ni apa yang korang nak beli/belanja?
@spaghetti masak sendiri :)





9 comments:

Gentleman Frog said...

salam,

1. laksa, koew teow tom yam :)
2. Pandai masak maggi

RETURN TO SANDAKAN

ruby zaizi said...

eh nk rempeyek tu..hehe

g0m0k9enDek said...

akak suka rempeyekkkk?? haha~ dah nengok nihhh??

http://gomokpendekk.blogspot.com/p/business.html

nanti kita anta kalo akak nak.. bg kita alamat akak! heheh

CIK TOM said...

wah best2 semua makann..fevret cik tom..pizza hut..huhu..

whitecappuccino said...

*GF:wslm, :) sedapkan?
*Ruby: gi beli kat gomok
*Gomok: betul ni???
*Ciktom: hehe..sama ek?

♥ Princess ♥ said...

sedapnya laksa.....nyum2...dapat mkn laksa png hari ni...heee

rizwan's sweetheart said...

wahhh... ni yang wat fda teruja nak jumpa kaknor ni... nak makan spagethi kaknor masak... peberet fda tu... :))

tq kak m'completekn misi ni...

whitecappuccino said...

PPrincess: sedapnyer laksa penang!
*Fda: mana tau satu hari kan? same2 :)

forever love said...

huhu.. done meh usha..

http://atiqsalleh.blogspot.com/2011/01/jalan-jalan-cari-makan-terlebih-makan.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...