January 21, 2011

JaGa BaRu

Salam
Minggu ini bertambah lagi koleksi 
keluarga haiwan di rumah kami.
Tadi WC dan suami ke pekan sehari.
sebab
dia nak beli benda ni
*
*
*
*
*
*




Tujuan utama dia beli anak angsa ni ialah
supaya mereka akan jadi 'Jaga"
kat rumah kami.
Suami geram sebab 2 hari lepas
seekor ayam serama betina dia
yang duk dalam reban telah
dicuri orang.
Sebelum ni perkara sebegini
belum pernah terjadi.
Diharapkan "jaga" baru ini
dapat berkhidmat
untuk kami dengan
penuh dedikasi.
(Tapi kena tunggu 5 bulan lagi baru 
keluar suara yang garang tu)


13 comments:

akmall said...

my mom dulu ada bela angsa...tapi jiran x suka dan keep telling my mom to do something about the angsa..but seriously..angsa sngt garang..but with certain people lah...tpi sonok..telur angsa..besar..!!...

wahida said...

lagi 5 bulan? x pe kak, kejap je lagi tu...sape lah yg curik tu kak...x de keje lain..ceh!!

noor said...

cik nor..takutlah ngan angsa sbb dia menyudu hihihih

Lulu caldina said...

bising angsa ni..tapi mmg boleh 'jaga' rumah rasanya..ngee

whitecappuccino said...

@akmal: tak kisahla dorang bising, itu tujuan nak halau org jahat/pencuri. Lagipun rumah jauh dari jiran jadi takde masalah kacau jiran.
@wahida:yer, siang2 buta mencuri, balik keje dia bagi mkn ada lagi, tgok ptg tu dah lesap.
@noor: hahaha..dia susu org tak kenal.
@lulu: itu tujuannya

Hanis MY said...

wahhh comellll kat rumah parents hanis pun ada angsa, pelihara sejak umur hanis 7 tahun, yg jantan tu masih hidup lg...yg betina byk kali beli dah asyik mati je sebab bila bertelur je takmo makan sebab nk jg telur tu... sepasang ke tu kak nor?

whitecappuccino said...

@hanis MY: oh! mcam tu pulak..ye sepasang RM80

noreed said...

takut lah dgn angsa ni, whitecappuccino

whitecappuccino said...

@noreed:kalau yg kita bela tak takot, yg org bela tu takot gak

Shafiq said...

antara pengalaman yang tak dapat saya lupakan, dikejar dengan angsa..hehe. Mujur tak kena sudu..hehe

whitecappuccino said...

@Shafiq: mesti lari ketakutan kan?

Norfa said...

comelnya angsa.. tapi takut dh berapa kali nk kene sudu ngn binatang tu.. huhukk lariiiiiiiiiii

Syed Hilmi Syed Yahya said...

waa...jadi pak guard ar angsa nie nnt,,,hehe...bagi gaji lebih2...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...